Çöp alanı rehabilite edilecek

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mücahit Erdoğan, belediye tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na hazırlanıp sunulan rehabilite projesi ile Erikli ve Danişment arasında bulunan Koru

GÜNDEM 8.07.2021 14:37:00 0
Çöp alanı rehabilite edilecek

Bu alandaki kötü görüntünün bundan sonraki yıllarda olmayacağını dile getiren “Söz konusu alanda Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz ile koordineli çalışarak, gereken önlemleri alıyoruz. Erikli, Yayla ve Danişment arasında bulunan alanda, mikrop ve sineğe karşı ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki sezondan itibaren, söz konusu alana bir daha çöp atılmayacak. Keşan Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunduğumuz proje kapsamında, söz konusu alanın rehabilitasyonunu gerçekleştireceğiz” dedi.

 

ÇÖPLER ELEKTRİĞE DÖNÜŞECEK

 

Söz konusu alana GÜNEKAB işbirliğiyle bir aktarma istasyonu kurulacağını dile getiren Mücahit Erdoğan; “Aktarma istasyonunun kurulmasıyla çöpler Paşayiğit Mahallemizde bulunan Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesislerine taşınacak. O alana bir daha çöp atılmayacak. Erikli, Yayla ve Danişment sahilinden günde 12 kamyon evsel atık topluyoruz. Önümüzdeki yazdan itibaren mevcut alana çöp dökülmeyecek” diye konuştu.

 

Haber / Yener AKBABA