Türkiye'nin ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu açıklandı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2020' araştırmasının sonuçları açıklanırken, İSO İkinci Büyük 500'de Çerkezköy Organize Sa

GÜNDEM 7.07.2021 17:24:00 0
Türkiye

İSO ilk 500 firma arasında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden 18 firma yer alırken, ikinci 500’de ise 19 firma yer aldı.

 

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖSTERGE”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, araştırmayla ilgili yaptığı değerlendirmede “İSO En Büyük 500-2020 listesine ÇOSB’den 18 firmanın, İSO İkinci Büyük 500-2020’de de bölgemizden 19 sanayi kuruluşunun girmesi bizim için önemli bir göstergedir. ÇOSB’deki firmaların devler ligindeki yerini gösteren bu veriler pandemiye rağmen sanayicinin çarkları döndürdüğünü gösteriyor” dedi.

 

 

“ÇALIŞMALARIMIZ, KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRETİM İÇİN”

 

Üretim, istihdam ve ihracat üssü ÇOSB’de yapılan her üretimin, Türkiye’nin cari açığını aşağıya çekerek makasın kapanmasını sağladığını söyleyen Sözdinler, “Bunlara örnek verecek olursam ilaç üssü ÇOSB’nin salgına karşı aşı üretim merkezi olma yolunda ilerlediğini belirtmem gerekiyor. Çalışmalarımız hep katma değeri yüksek üretim içindir” dedi. Arçelik’in iki yeni üretiminden de bahseden Sözdinler, WAT Motor’un elektrikli servo motor üretimini de çok önemsediğini belirtti. TCL cep telefonunun ÇOSB’de üretilmesinin de cari açığı düşürecek adımlardan olduğunu dile getiren Sözdinler, “Aslında tüm katılımcılarımız Türkiye’nin cari açığının sıfırlanması için çalışıyor” dedi. Sözdinler, iki yıldır yaşanan ağır olumsuzluklara karşı elini taşın altına koyarak üretimi sürdüren tüm katılımcıları ve çalışanlarını kutlayarak başarılar diledi.

 

Haber / Buse SERİN