İl Koordinasyon Kurulu Vali Yıldırım başkanlığında toplandı

Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu, yılın 3. Dönem Toplantısını önceki gün Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik YİKOB Toplantı Salonu'nda yaptı.

GÜNDEM 7.07.2021 16:25:00 0
İl Koordinasyon Kurulu Vali Yıldırım başkanlığında toplandı

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, dünyayı saran ve etkisi altına alan pandemi nedeni ile bir buçuk yıldır toplantıların kesintiye uğradığını belirterek “Sizlerle yeniden bir araya gelmenin memnuniyetini duyuyorum” dedi. Bu dönemdeki toplantının, yatırımların hızlanarak devam edeceği bir dönemde yapıldığını dile getiren Yıldırım, “Bu açıdan dönem içinde karşılaşılacak muhtemel aksaklıkların ve koordinasyonu gerektiren konuların yatırımcı kuruluşlarımızca bugün burada dile getirilerek çözümlenmesi sağlanacaktır” dedi.

 

171 PROJE DEVAM EDİYOR

 

Toplantının verimli geçmesini temenni eden Yıldırım, “Yatırımcı kuruluşlarımızdan alınan raporlar doğrultusunda hazırlanan değerlendirme raporlarında; ilimizde toplam 245 projenin bulunduğu görülmektedir. Bu projelerden 11’i tamamlanmış, 2’si tasviye edilmiş, 171’i devam etmekte ve 61’ine ise başlanılamamıştır. Projelerin dağıtımı; tarım 47, madencilik 4, enerji 32, ulaştırma-haberleşme 27, eğitim 67, sağlık 17, turizm 4, D.K.H. (Diğer Kamu Hizmetleri) 47’dir” dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluş Bölge Müdürlerinin yaptıkları sunum yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU