Tüm acil çağrılar tek merkezde toplanıyor

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ'da dün saat 10.00 itibariyle faaliyete geçen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret etti. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek çalışanlarla bir a

GÜNDEM 7.07.2021 15:20:00 0
Tüm acil çağrılar tek merkezde toplanıyor

Ülke genelinde Bakanlık tarafından yürütülen tüm acil çağrı numaralarının tek numara olan “112 Acil Çağrı Numarası” altında toplanması çalışmaları kapsamında, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin faaliyete geçirilmesi için Tekirdağ’da 24 Çağrı Karşılama Personeli görevlendirilirken, görevlendirilen bu personelin eğitimleri bakanlık tarafından yapıldı.

 

FAALİYETE GEÇTİ

 

112 Acil Çağrı Merkezi dün saat 10.00’da itibaren faaliyete geçerken, 24 saat esasına göre hizmet verecek olan merkezde tüm acil çağrıların tek numarada toplanacağı ve vatandaşların her acil durum için farklı numara hatırlamak zorunda kalmayacağı belirtildi. Bu kapsamda, acil durumlarda vatandaşlara ve yaşanan olaylara hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyaret ederek çalışanlarla bir araya gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının yaptıkları işin önemini vurgu yaparak, “Hepiniz hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun, yeni görevinizde başarılar diliyorum” dedi. Vali Yıldırım'a ziyaretinde Vali Yardımcısı YİKOB Başkanı Murat Eren eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN