Yaya geçitlerinde yenileme çalışmaları sürüyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı 11 ilçede büyükşehire bağlı yol ağlarında yatay işaretleme ve yaya geçitleri yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNDEM 7.07.2021 15:18:00 0
Yaya geçitlerinde yenileme çalışmaları sürüyor

İçişleri Bakanlığı tarafından `Yayalar Kırmızı Çizgimizdir' sloganı ile uygulamaya konulan yaya önceliği seferberliği kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın da, yaya geçitlerindeki çizgilerin bir veya ikisini kırmızıya boyayarak, trafikte yaya önceliğine dikkat çekmeyi amaçladığı belirtildi.

 

“YAYA ÖNCELİĞİ SEFERBERLİĞİNE BİZ DE DESTEK VERİYORUZ”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da il genelinde yaya geçitlerini yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirterek “’Trafiğin Kırmızı Çizgisi Yayalar’, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ sözleri ile başlayan trafikte yaya önceliği seferberliğine biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak destek veriyoruz” dedi.

 

“YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

 

Başlattıkları yeni uygulama ile ışıksız yaya geçitlerindeki orta şeritlerin sembolik olarak kırmızıya boyandığını, böylece sürücülere ‘Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir’ mesajını vermeyi amaçladıklarını söyleyen Albayrak, “Yatay işaretleme ve yaya geçitlerini yenileme çalışmalarının yanı sıra yol çizgi çalışmaları da devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, il genelinde büyükşehir yol ağlarında yol çizgi çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA