Müzecilik fuarının 5'incisi düzenlendi

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Kıvanç Ada, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bu yıl beşincisi düzenlenen "Heritage Ä?

GÜNDEM 6.07.2021 17:07:00 0
Müzecilik fuarının 5

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, fuar kapsamında düzenlenen “Sıra Dışı Müzeler” başlıklı oturumda, Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri ile İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Milli Mücadele ve Lozan Müzesi ve Güngör Güner Arıbal Koleksiyonu hakkında bilgi vererek, üniversitenin müzecilik alanındaki gelecek planlarını anlattı.

 

SUNUMLAR YAPILDI

 

Uluslararası Üniversite Müzeler Birliği Platformu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Sıra Dışı Müzeler” başlıklı panelde, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte, Baksı Müzesi ve Kültür Sanat Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Müdür Yardımcısı Salih Sercan Kanoğlu, TBMM Müzesi Müdürü Fatma Hicret Un, MASK Architects Kurucu ve Baş Mimarı Öznur Pınar Çer de birer sunum yaptı.

 

“AMACIMIZ, DİĞER ÜNİVERSİTELERE ÖRNEK OLMAK”

 

Koruma, restorasyon, arkeoloji ve müzecilik sektörlerini bir araya getiren Heritage İstanbul kapsamında, müzecilikte bir marka olma hedefine emin adımlarla ilerleyen Trakya Üniversitesi’nin çalışmalarını anlatmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi, bünyesinde barındırdığı müzelerle Türkiye’de, en çok müzesi olan üniversitelerin başında geliyor. Amacımız, müzecilikte marka haline gelmek ve diğer üniversitelere de bu anlamda örnek olmak. Çünkü üniversitelerin en önemli misyonlarından birinin de sanatsal ve kültürel oluşumlara ev sahipliği yapmaları olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 

“HEM EDİRNE’YE HEM DE BÖLGEMİZE YENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

 

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri başta olmak üzere İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Milli Mücadele ve Lozan Müzesi ve Güngör Güner Arıbal Koleksiyonu ile Trakya Üniversitesi’nin, Edirne’nin en çok ziyaretçi çeken müzelerine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Doğa Tarihi Müzesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Resim Müzesi ve Trakya Üniversitesi ve Bakanlar Müzesi olarak adlandırdığımız 3 yeni ve interaktif müzemizle birlikte hem Edirne’ye hem de bölgemize yeni bir soluk getirerek, müzecilik alanında gerçek anlamda bir marka olduğumuzu da ortaya koymuş olacağız” ifadelerini kullandı. Programın ardından, Uluslararası Üniversite Müzeler Birliği Platformu Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Müzecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay, Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na adına özel olarak bastırılmış pulları hediye etti.

 

Haber / Erdal AYDIN