Üretici kadınlar köylerinde ziyaret ediliyor  

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı'nda yer alan üretici kadınların köylerinde ziyaret edildiklerini belirterek, "Kadınları

GÜNDEM 6.07.2021 16:26:00 0
Üretici kadınlar köylerinde ziyaret ediliyor  

Ziyaretlerde Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Gıda Denetim Birimi, Gıda Mühendisleri ve Veteriner Hekimler yer alıyor.

 

“KADINLARIMIZ GERÇEKTEN ÇOK MAHARETLİ VE ÇOK TİTİZLER”

 

Denetimlere ekiplerle birlikte bizzat kendisinin de eşlik ettiğini ifade eden Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, son olarak Ortakçı, Kayapa ve Yenikadın köylerindeki üretici kadınların evlerine misafir olduklarını söyledi. Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nda yer alan üretici kadınlarla birlikte her zaman daha iyisini hedeflediklerini belirten Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nda yetiştirdiği ve ürettiği ürünleri tüketici ile buluşturan üretici kadınların yaşam alanlarına giderek, ahırlarını, mutfaklarını, pişirme yerlerini ve tarım alanlarını denetlemeye devam ediyoruz. Kadınlarımız gerçekten çok maharetli ve çok titizler. Edirnelileri ve Edirne’ye gelen misafirlere en iyi ürünü sunabilmek için büyük bir çaba harcıyorlar. Bizlerde onlara yol gösteriyoruz. Kadınlarımızla birlikte iyi bir çalışma içerisindeyiz. Halkımıza taze, sağlıklı, hijyenik ve iyi tarım uygulaması ürünleri sunabilmek için kadınlarımızla birlikte canla başla çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 PAZAR GÜNLERİ KURULUYOR

 

1 Temmuz’dan itibaren pazar günleri sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesiyle birlikte Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nın Pazar günleri kurulmaya başlandığını belirten Tanrıkulu, “Pazar Günleri, Cumartesi Pazaryerine kurulan pazarımızı ziyaret edebilir, kadınlarımızın maharetli ellerinden çıkan ürünleri satın alabilirsiniz” dedi.

 

Haber / Yener AKBABA