Karaca: Buna sessiz kalmayın

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan yeni tasarruf tedbirlerinin Anadolu basınını bitireceğini ifade eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, bu tedbirlerin geri çekilmesini umdukla

GÜNDEM 4.07.2021 17:18:00 0
Karaca: Buna sessiz kalmayın

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Genel Başkan vekili Cafer Esendemir ve Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ile birlikte Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. TGF Yöneticisi ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve üyelerin katıldığı toplantıda konuşan Karaca, Anadolu basınının bitme noktasında olduğunu belirterek “Gazete, TV, radyoların yanı sıra çalışan gazeteciler de büyük sıkıntı yaşıyor. Biz TGF olarak destek paketi çıkarılmasını istedik ama maalesef çıkmadı. Anadolu basınının bitmesi için bir çalışma var. Biz çare bulunmasını isterken yeni tasarruf tedbirleri gördük. Son derece üzücü ve Anadolu basımını bitirmeye yönelik çalışma olarak değerlendiriyoruz. Buna sessiz kalamayız. Yetkilileri uyarmak için eylem planı yapmamız lazım. Bütün basın meslek örgütlerini de bu eylem planımıza katılmaya bekliyoruz. Basın çalışanları da sorunlarına sahip çıkmalı” dedi.

 

“SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

 

TGF olarak Anadolu basınının sorunlarını çözmek için mücadele ettiklerini ifade eden Karaca, “Son 3 gündür Kırklareli, Uşak, Afyon, İzmir ve Aydın’dayız, birazdan Muğla’ya gideceğiz. Mücadelemiz sürecek” dedi. Karaca, Genel Başkan vekili Cafer Esendemir ve Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ile birlikte Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şene, ziyaretlerinden dolayı TGF heyetine teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU