2 buçuk yılda 230 metruk ev yıkıldı

Keşan Belediyesi tarafından Yukarı Zaferiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan metruk evin yıkımı gerçekleştirildi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, göreve gelmesinin ardından 2.5 yı

GÜNDEM 4.07.2021 14:24:00 0
2 buçuk yılda 230 metruk ev yıkıldı

Metruk ev yıkım çalışmalarını Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek de izledi.

 

EN BÜYÜK SORUN

 

En büyük dertleri olan Keşan’daki metruk evler konusunda, hızlı bir ilerleme kat edildiğini belirten Yukarı Zaferiye Mahallesi Muhtarı Nedim İşlek, “Şehrimize dışarıdan gelen insanların da barınma noktası haline gelen metruk ev problemine son vermek için Kaymakamlık ve Belediyemiz ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Uzun senelerdir büyük sorun teşkil eden bu metruk evlerin yıkılması konusunda desteklerini esirgemeyen Keşan Kaymakamlığı ve Keşan Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi.

 

 

 

“VATANDAŞLARIMIZIN ŞÜPHESİ OLMASIN”

 

Başkan Helvacıoğlu da, Keşan’da metruk ev sorununun tarih olduğunu belirterek “İlçemizde metruk ev sorununun had safhada yaşandığı bu dönemlerde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ayda yaklaşık 10 ev yıkarak bugün 230. Metruk evin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Keşan Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Belediyesi iş birliğinde Mahalle Muhtarlarımızın da tespitleriyle Keşan’ımızı daha huzurlu bir yer haline getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Metruk evlerin bulunduğu alanlar ne yazık ki suç intikal eden kişilerin uğrak noktaları haline geliyor. Düzensiz kullanımlar, uyuşturucu ve suç teşkil eden diğer olayların yaşanması dolayısıyla o mahalleli de huzursuz oluyor. Bu konuda Keşan’ın çok yol kat ettiğinden vatandaşlarımızın şüphesi olmasın” dedi.

 

Haber / Buse SERİN