Vektör ve uçkun mücadelesi devam ediyor

Süleymanpaşa'da vektör ve uçkun mücadelesi kapsamında ilçe genelinde durgun su birikintileri, çöp konteynerleri, otluk alanlar ve sinekler ile diğer zararlıların üreyebileceği alanların düzenli olarak

GÜNDEM 2.07.2021 14:10:00 0
Vektör ve uçkun mücadelesi devam ediyor

Süleymanpaşa Belediyesi, Mart ayında başlattığı vektör ve uçkun mücadelesini sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan yetkililer, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sağlık İşleri Şefliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, ilçe genelinde durgun su birikintileri, çöp konteynerleri, otluk alanlar ve sinekler ile diğer zararlıların üreyebileceği alanların düzenli olarak ilaçlandığını belirtti.

 

YAZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

 

4 aydır vektör, uçkun ve larva mücadelesinin aralıksız sürdüğünü belirten yetkililer, zararlılarla mücadelenin yaz sonuna kadar devam edeceğini dile getirdi. Sineklerin özellikle durgun sular gibi alanlarda hızla üreyebildiklerini belirten yetkililer, vatandaşlara da evlerin ya da sitelerin bahçelerinde, sokaklarda ve devam eden inşaatlarda ağzı açık şekilde su varilleri ve benzeri durgun su kaynaklarına izin vermemeleri, sineklerin üremelerine imkân sağlayacak ortamların oluşmasına mani olmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ