Bulgaristan'dan gelen üniversite rektörlerini Edirne'de ağırladı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bulgaristan'dan gelen üniversite rektörleri ile Eğitim ve Bilim Bakanlığı temsilcisini Edirne'de ağırladı.

GÜNDEM 2.07.2021 13:49:00 0
Bulgaristan

Bulgaristan Plovdiv Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mariyana Murdjeva, Pleven Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dobromir Dimitrov, Sofya Telekomünikasyon ve Posta Üniversitesi Rektörü Prof. Miglena Temelkova, Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Danışmanı Kalin Kostov ve beraberindeki heyet, akademik ve bilimsel iş birliği konularını görüşmek üzere Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etti. Bulgaristan’dan gelen heyet Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile görüşürken, ziyarette uluslararası protokol, iş birliği ve iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmeye yönelik atılabilecek adımlar, Trakya Üniversitesi’nin tecrübeleri doğrultusunda akademik etkinlik ve iş birlikleri, sağlık, teknoloji ve inovasyon alanında ortak projeler üretilmesi ve değişim programlarının hayata geçirilmesi konuları ele alındı.

 

“HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

 

Trakya Üniversitesi’nin tıp eğitimi, teknoloji ve sağlık hizmetleri alanında ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Bin 100 yatak kapasitesi, 117 yoğun bakım yatağı, güçlü hekim kadrosu, akredite olmuş eğitim programları, onkoloji merkezi, modern tıbbın gerektirdiği tüm araç gereç ve cihazlarla donatılmış hastanemiz ile aynı zamanda bölgenin ve Balkanların en önemli sağlık üssü konumundayız. Bilişimden teknolojiye, eğitimden AR-GE’ye kadar birçok alanda faaliyet gösteren Trakya Teknoparkımız var. Bugün Trakya Teknopark, 90’ın üzerinde firması ve yüzlerce çalışanı ile bölgenin en önemli ve öncü teknoloji ve inovasyon merkezlerinin başında geliyor. Trakya Üniversitesi olarak sahip olduğumuz tüm imkânlarımız doğrultusunda her türlü iş birliğine açığız” dedi.

 

 

“İŞ BİRLİĞİ KONULARINI GÖRÜŞMEK ÜZERE BURADAYIZ”

 

Sofya Telekomünikasyon ve Posta Üniversitesi Rektörü Prof. Miglena Temelkova da “Tıp fakültenizin pek çok alanda öncü teknolojiler ile nitelikli sağlık hizmeti sunduğunu biliyoruz. Sağlık ve güçlü olduğu diğer alanlarda bilgi ve deneyimlerinizden yararlanmak ve iş birliği konularını görüşmek üzere buradayız” derken, Plovdiv Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mariyana Murdjeva ise Trakya Üniversitesi ile yakın ilişkiler kurma ve iş birliği geliştirme konusunda istekli olduklarını ifade etti.

 

“DENEYİMLERİMİZİ PAYLAŞMAKTAN MUTLULUK DUYACAĞIZ”

 

Pleven Tıp Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dobromir Dimitrov da “Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, hastalarına çok geniş bir yelpazede önemli imkânlar sunan güçlü bir fakülte. Bizler de Trakya Üniversitesi ile yetkin olduğumuz alanlarda deneyimlerimizi paylaşmaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.  Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanı Danışmanı Kalin Kostov da Trakya Üniversitesi’nin Bulgaristan’daki birçok kurumla iş birliği ve koordinasyon içinde önemli çalışmalara imza attığını bildiklerini ve Bulgaristan devleti olarak bu çalışmaları desteklerini söyleyerek, bugünkü görüşmenin de önemli iş birliklerine kapı açacağına inandığını ifade etti. Görüşmelerin ardından rektörler ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu eşliğinde Sultan II. Bayezid Külliyesi’ni ziyaret etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ