Çerkezköylü öğretmenler, kulakların pasını sildi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kent Park'ta düzenlenen Öğretmenler Yıl Sonu Konseri yoğun ilgi gördü. Uzun bir pandemi arasının ardından düzenlenen konsere gelen vatandaşlar, z

GÜNDEM 2.07.2021 10:51:00 0
Çerkezköylü öğretmenler, kulakların pasını sildi

Kent Park Etkinlik Alanı’nda dün saat 21.00’de düzenlenen konsere; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve eşi Vahide Abban, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Akın, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi ve Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Karaca, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

ENSTRÜMANLARIYLA EŞLİK ETTİLER

 

Koroda solistlere, kemanda Semih Coşkunses, bateride Emrah Ova, elektro bağlamada Bahadır Ağan, gitarda Altan Sadık Uyar, basgitarda Çağrı Ekşi, 1’inci klavyede Volkan Aksoy, 2’nci klavyede Zafer Kılıç, klarnette Eray Erginbay ve kavalda Seçkin Korkmaz eşlik etti.

 

 

‘AŞKIN KANUNU’ İSİMLİ PARÇAYLA BAŞLADI

 

Konserin açılışını 1970’lerin popüler şarkılarından biri olan Aşkın Kanunu isimli eser ile Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Elif Güner yaptı. Daha sonra, 125’inci Yıl Ortaokulu Müdürü Hasan Uğur Tuz, bestesi Selahattin Altınbaş’a güftesi Naci Özdemir Kiper’e ait olan Uşşak makamındaki ‘Kumruları Dinledim Susuverdiler’ isimli Türk sanat müziği parçasını seslendirdi.

 

 

AŞIK MAHZUNİ TÜRKÜSÜ SESLENDİRDİ

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Volkan Aksoy’un sözleri Sezen Aksu ve Ayfer Gürel’e ait olan ‘Büklüm Büklüm’ isimli parçayı seslendirmesinin ardından konser, Ticaret ve Sanayi Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Melike Dalgıç’ın; Gönül, Bambaşka Biri ve Ben Böyleyim isimli parçaları seslendirmesiyle devam etti. Yine aynı okuldan Müzik Öğretmeni İnci Coşkunses de, Aşık Mahzuni’nin ‘Dargın Mahkum’ isimli türküsünü seslendirdi.

 

 

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Konser, Kerkük Türküsü ile devam etti. Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müzik Öğretmeni Çağrı Ekşi’nin ‘Kerkük’ün Zindanı’ isimli türküyü seslendirmesinin ardından, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fikret Puza, Anadolu Rock Müziği’nin kurucularından Cem Karaca’nın ‘Islak Islak’ isimli parçasını seslendirdi. Vatandaşlardan beğenisini toplayan Puza, ‘bir daha, bir daha’ tezahüratları aldı.

 

 

ŞİİRİYLE EŞLİK ETTİ

 

Veliköy Belediyesi Ortaokulu Müzik Öğretmeni Semih Coşkunses’in sözleri ve müziği Hakan Altun’a ait olan ‘Vur Vur’ isimli parçayı seslendirmesinin ardından, Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı Bahadır Ağan, sözleri ve müziği Sinan Kaynakcı’ya ait olan ‘Bir yer bulalım dünyadan uzak’ isimli şarkıyı seslendirdi. Konser, Erkin Koray’ın ‘Arapsaçı’ isimli şarkısı ile devam etti. Şarkıyı seslendiren Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Sevinç’e Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arif Zenginal, şiiriyle eşlik etti.

 

NEŞET ERTAŞ TÜRKÜSÜ İLE SONA ERDİ

 

Daha sonra 75’inci Yıl Ortaokulu Müzik Öğretmeni Serkan Köksal, sözleri Abdurrahim Karakoç’a, müziği Ekrem Çelebi’ye ait olan ‘Unutma Dost’ isimli parçayı seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdüresi Neşe Gür’ün Neşet Ertaş türküsü seslendirmesinin ardından konser sona erdi.

 

“KULAKLARIMIZIN PASINI ALDILAR”

 

Konserin ardından konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Bu güzel akşamda güzel bir hava oluştu. Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Öğretmenler Yıl Sonu Konseri’nde yine birlikteyiz. Geldiğimden beri bu 4’üncü konser oluyor, geçen sene yapamamıştık pandemi nedeniyle, az daha bu sene de yapamıyorduk. Çok kısa sürede hazırlandı öğretmenlerimiz, tebrik ediyorum kendilerini. Artık alıştılar sanatçılar gibi. İşin şakası bir yana benim çok hoşuma gitti umarım sizlerin de hoşuna gitmiştir. Kulaklarımızın pasını aldılar. Ne kadar becerikli, maharetli olduklarını da hepimiz gördük. Belki diyeceksiniz ki ‘profesyonel müzik öğretmeniler zaten’. Ama öyle değil. Bana göre bu bir yetenek meselesi. Ben kendilerini tebrik ediyor, sizlerin adına teşekkür ediyorum. Büyük emek sarf ettiler, günlerce hazırlandılar ve bize güzel bir akşam yaşattılar” ifadelerini kullandı. 

 

HEDİYELER VERİLDİ

 

Kaymakam Abban’ın konuşmasının ardından ödül töreni düzenlendi. Konserde sahne alan öğretmenlere; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından hediyeler verildi.

 

Haber / Buse SERİN