Vali Yıldırım: Mavi vatana, denizlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Tekirdağ Yelken Kulübü'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, bir ülkenin, mavi vatanın

GÜNDEM 1.07.2021 17:04:00 0
Vali Yıldırım: Mavi vatana, denizlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz

Tören Denizcilik ve Kabotaj Bayramı anısına denize çelenk bırakılması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından yelken sporcuları gösterilerini sergiledi. İki römorkörün suyu havaya fışkırtması ilgiyle izlendi.

 

“BAĞIMSIZLIĞIN GÖSTERGESİDİR”

 

Törende konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın bir ülkenin, mavi vatanın özgürlüğünün, bağımsızlığının göstergesi olduğunu belirtti. Bugün denizlere sahip olmanın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha anlaşıldığını dile getiren Yıldırım, “Gerek askeri anlamda, gerek sınırlarımızın korunması anlamında, ticaret anlamında mutlaka mavi vatana, denizlerimize sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Mavi vatan, sadece kıyılardan başlamıyor. Mavi vatan, bizim karalarımızdan daha geniş bir alan. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda bunlar sembolik belki ama bu denizlerin ezeli bizim olduğunun bir göstergesidir” dedi. Tekirdağ Yelken Kulübü'nde düzenlenen törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, Tekirdağ Liman Başkanı Erol Kayalı, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Uzunlar, yelkenci çocuklar ve Zübeyde Hanım Huzurevi sakinleri katıldı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ