Sivrisinek ve haşereyle mücadele sürüyor

Kırklareli Belediyesi, sivrisinek ve haşereye karşı mücadelesini sürdürüyor. Belediye bünyesindeki araç ve ekipmanlar ile sivrisinek, ergin, karasinek, larva ve diğer zararlı haşere gruplarına karşı ilaçl

GÜNDEM 1.07.2021 17:01:00 0
Sivrisinek ve haşereyle mücadele sürüyor

Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Birimi ekipleri, yaz aylarıyla birlikte başlayan haşere sorununu, doğanın dengesine uyumlu ilaçlar ile, oluşturdukları çalışma programı doğrultusunda çözüme kavuşturuyor.

 

MOBİL İLAÇLAMA ARACI SAHADA

 

Çöp konteynerlerinin dönüşümlü olarak dezenfeksiyon ve ilaçlaması yapılırken, bir diğer taraftan özellikle durgun sularda oluşabilecek larvalara, larvasit uygulaması ile müdahale ediliyor. Kent merkezindeki tüm cadde ve sokaklarda ise mobil ilaçlama aracı, yaz mevsimi boyunca sivrisinek ile mücadele ederek Kırklarelili vatandaşlara haşereden uzak bir hava sahası oluşturmayı hedefliyor.

 

“BASİT ÖNLEMLER ETKİLİ”

 

Kırklareli Belediyesi bünyesindeki araç ve ekipmanlar ile sivrisinek, ergin, karasinek, larva ve diğer zararlı haşere grupları konusundaki ilaçlama çalışmaları sürdürülmeye devam edecek. Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler birimi yetkilileri, yaz aylarında artışa geçen sivrisinek sorununun önüne geçmek için yerine getirilen faaliyetler ile birlikte, vatandaşların kendi çevrelerinde alacakları basit önlemlerin etkili olduğunu dile getirdi. 

 

EN ÇOK ÜREDİKLERİ NOKTA SU BİRİKİNTİLERİ

 

Sivrisinek larvalarının ürediği noktaların en çok su birikintileri olduğunu belirten yetkililer, yaşam alanlarında bırakılan su dolu kova, varil, içi su dolu lastik gibi nesneler ile kullanılmayan süs ve yüzme havuzu, saksı altı suyu ve mazgallara dikkat etmeleri konusunda uyardı.

 

Haber / Erdal AYDIN