Ali Ertem'den halefine açık destek

Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, halefi Vahap Akay'a açık destek verdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'a yönelik tehdit olayına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan

GÜNDEM 30.06.2021 22:35:00 0
Ali Ertem

Geçtiğimiz günlerde iddiaya göre bir restoranda otururken, masasına gelen ve bardağına mermi bırakan bir kişinin tehdidine maruz kalan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a bir destek de selefi Ali Ertem’den geldi. 


“KANUNLARA UYGUN HER TALEP BELİRLENEN USUL ÇERÇEVESİNDE İSTENİR”


Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bir grup arkadaşıyla birlikte yemek yerken masasına gelen bir kişi tarafından tehdit maksadıyla bardağına mermi bırakılması olayını kınayan Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, “Yetki ve sorumluluk makamlarındakilerin zaman zaman karşılaştığı, kendi görev süremde de bizzat şahit olduğum tehdit girişimlerinin bana öğrettiği bir gerçek var ki o da şudur;  kanunlara ve yasalara uygun her talep nezaket ölçüleri içerisinde, makama duyulan saygı gereğince ve belirlenmiş usul çerçevesinde istenir. Eğer kanunlara, yasalara, hakka, hukuka uygun olmayan, haksız talepler var ise o zaman tehdit mekanizmaları devreye sokulur. Bu tarz davranışta bulunanlar da hak arama derdindeki masum vatandaşlar değil, kesinlikle çetevari oluşumlardır. Yani, işin içerisinde tehdit varsa tehdit edilenin siyasi kimliği ne olursa olsun konunun ne olduğunu dahi bilmeye gerek yoktur. O talep kesinlikle haksız ve hukuksuz bir taleptir” dedi. 


“ASLA GERİ ADIM ATMA”


Akay’a tavsiyelerde de bulunan Ertem, “Bu olayda da; siyasi muhalif reflekslerden bağımsız, sadece insani hislerle ve selefi birinin tecrübeleriyle sayın başkana tavsiyem şudur; asla geri adım atma, korkaklık emareleri gösterme, hukuk çerçevesinde üzerine git, tedbiri elden bırakma. Tüm kalbimle geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.