Köye İlk Adım Projesi'nin eğitim süreci tamamlandı

Köy öğretmenlerini ve öğretmen adaylarını kişisel ve mesleki anlamda desteklemek, öğrencilerin mezun olduklarında köy okullarında çalışmak için daha istekli ve hazır olmalarını sağlamak amacÄ

GÜNDEM 30.06.2021 17:28:00 0
Köye İlk Adım Projesi

Köy Okulları Değişim Ağı öncülüğünde başlatılan ve Trakya Üniversitesi ile birlikte Türkiye’den 9 üniversitenin katılımıyla hayata geçirilen “Köye İlk Adım” projesinde Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden öğretmen adayları Aysu Tunç, Ayşegül Yıldız, Burcu Lök, Burcu Meriç, Büşra Baş, Cansel Pehlivan, Cemile Oral, Ceylin Sarıkahyaoğlu, Gizem Filizli, Hilal Derviş, Rukiye Pehlivan, Seden Keskin, Şevval Bacak, Şevval Çam, Tansu Asan ve Tayre Asan katıldı.

 

UYGULAMALAR HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLDULAR

 

Dr. Öğr. Üyesi Ebru Selçioğlu Demirsöz danışmanlığında projeye katılan sınıf öğretmeni adayları, farklı üniversitelerde öğrenim gören aday öğretmenlerle birlikte köye, köyde öğretmenliğe ve özellikle birleştirilmiş sınıflara dair uygulamalar hakkında bilgi sahibi oldu. Sınıf öğretmenlerinin, öğretmenliklerinin ilk yıllarında köyde çalışma koşullarına daha kolay adapte olmalarını ve bu sayede sınıf öğretmenlerinin köy okulundaki görevlerinin ilk yılında daha nitelikli eğitim vermelerini hedefleyen programda, üniversite öğrencilerinin köy okullarında karşılaşabilecekleri durumlarla ilgili tartışabilecekleri ve farklı köy okulu öğretmenlerinin deneyimlerini dinleyebilecekleri içeriklere yer verildi.

 

Haber / Buse SERİN