"Süleymandanışment Köyü sakinleri üvey evlat mı?"

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, bir haftadır su sıkıntısı yaşanılan Lalapaşa ilçesine bağlı Süleymandanışment Köyü'nü ziyaret etti. Köy halkı ile bir araya gelen Demir

GÜNDEM 30.06.2021 16:02:00 0

Su kuyularının bulunduğu alanı, su deposunu ve isale hattını gezen İl Başkanı Demir, "Eski bir altyapı firmasının sahibi olarak tecrübemizi de içine katarak sıkıntının kuyulardan su deposuna su basan pompanın bozuk, suyun yetersiz olduğunu köyün muhtarından ve azasından öğrendik. Ayrıca ishali hattının randımanlı çalışması için hat üzerinde konması gereken vantuz ve taliye vanalarının eksik olduğunu gördük. Zaman zaman suyun kesilmesi ile hatta olan hava sıkışması sonrası yüksek noktalara suyun çıkmadığını öğrendik. Tabi ki bu bir fizik kuralı; ‘suyun doldurmadığı yeri hava, havanın doldurmadığı yeri su doldurur’ gerçeği ile hareketle koç başı dediğimiz olayın yaşanmaması için behemehal isale hattı üzerinden havanın oluşmaması için vantuz ve tahliye vanası konulması elzemdir" dedi.

 

KÖY SAKİNLERİ ÜVEY EVLAT MI?

 

Başkan Demir ayrıca Tatarlar köyü yolu ile irtibatlı olan köy yolunun bozuk olmasından dolayı yapılan şikayetler üzerine yola giderek incelemelerde bulundu. Demir,"Çukurlar, toz toprak içinde Tatarlara vardık. Buradan yetkililere sesleniyorum; Allah aşkına Süleymandanişment Köyü sakinleri üvey evlat mı? Edirne Valimizin ve il özel idaresinin duyarlı davranacağını umuyor, Edirne’deki tüm olumsuz ve eksiklerin yapıcı manada takipçisi olacağımıza söz veriyorum" şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN