Yaşar Kuş, kulüp başkanlığına adaylığını açıkladı

Geçtiğimiz Çarşamba günü yapılması planlanan fakat yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan Çerkezköy 1911 Spor Kulübü'nün olağan genel kurulu 30 Haziran Çarşamba gÃ

GÜNDEM 28.06.2021 20:11:00 0
Yaşar Kuş, kulüp başkanlığına adaylığını açıkladı

Dün saat 12.30’da Çerkezköy Şoförler Odası Lokali’nde basın mensupları ile bir araya gelen Yaşar Kuş, “Çerkezköy 1911 Spor Kulübü’nün geçen hafta yapılması planlanan Olağan Genel Kurul Toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Genel kurul bu hafta çarşamba günü çoğunluk aranmaksızın yapılacak” dedi.

 

BAŞKANLIĞA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

 

Mevcut başkan Tolga Tokoçin’in yeniden aday olmayacağını ilan ettiğini, bir başkan adayı çıkmaması halinde kulübün kayyuma kalacağını söyleyen Yaşar Kuş, “Bu, beni derinden etkiledi ve üzdü. Şahsım olarak Çerkezköy’de doğmuş, Çerkezköy’de yaşamış, Çerkezköy’de kazanmış, Çerkezköy’e 18 yıl şoförler odası başkanı olarak hizmet etmiş biri olarak kulübümüzün bu duruma düşmesine, kayyuma kalmasına gönlüm razı olmadı. Sayın Valimiz, Sayın Çerkezköy Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız, Çerkezköy sanayicisi, Çerkezköy esnafı, arkadaşlarımız ve dostlarımızın da vereceği destekle ben bu göreve talibim. Çarşamba günü yapılacak olan olağan genel kurul toplantısında Çerkezköy 1911 Spor Kulübü’nün başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Tüm Çerkezköylü hemşehrilerimin desteğini bekliyorum” dedi.

 

“5 YIL İÇİNDE 1’İNCİ LİGE ÇIKARTACAĞIM”

 

Yaşar Kuş, “Nüfusu Çerkezköy’den daha az ve ekonomik olarak da Çerkezköy gibi yüzlerce fabrikası olmayan bölgelerin takımları Süper Lig’de oynarken, Türkiye’de sanayide ön sırada yer alan organize sanayi bölgesine sahip Çerkezköy’ün neden 1. Lig’de takımı olmasın? Amatör lig bize yakışmıyor. Ben bu görevi aldığım zaman takımımızı 5 yıl içerisinde 1. Lig’e çıkartacağımın sözünü de bugün buradan veriyorum” diye konuştu. Yönetim kurulu listesinde de çok değerli insanların olacağını söyleyen Yaşar Kuş, “Bu görevi layıkıyla yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah tüm Çerkezköy halkıyla birlikte nice şampiyonluklar yaşayacağız. Bu dilek ve temennilerimle Çerkezköy 1911 Spor Kulübü Başkanlığı’na adaylığımı açıklıyorum” dedi.

 

“ÇALIŞACAK HER KAPIYI ÇALACAĞIZ”

 

Başkanlık için adaylığını açıklayan ilk isim olan Yaşar Kuş, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Takımın bugün çok daha güzel yerlerde olmamasında herkesin suçunun olduğunu söyleyen Kuş, “Biz tüm bunları masaya yatıracağız. Biz herkesin kapısına gideceğiz. Ben adaylığımı açıkladım diye belki tepki gösterenler olacak. Ben onları hiç düşünmüyorum. Bana tepki gösterenler Çerkezköy’ün takımının kayyuma kalacak olmasının utancıyla yaşasın. Ben bunu geçen hafta gördüğümde, duyduğumda üzüldüm. Çerkezköy bir sanayi kenti. Türkiye’nin göz bebeği olan bir ilçenin Bölgesel Amatör Lig’de bir takımının sahipsiz kalması bana göre çok ayıp bir şey. Biz tüm çalışmalarımızı yapacağız, gidilmesi gereken herkese gideceğiz. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, büyükşehir belediye başkanımıza gideceğiz. Çalınacak her kapıyı çalacağız. Kesinlikle politika yapmayacağız. İnşallah başkanlığı alırsak, ‘Çerkezköy’ü çok seviyorum’ diyenlerin ne kadar sevdiğini göreceğiz” dedi.

 

“ONLARIN FİKİRLERİ BİZİM İÇİN ÖOK DEĞERLİ”

 

Göreve gelmeleri halinde şeffaf bir yönetim anlayışıyla kulübün gelirini ve giderini sık sık kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydeden Yaşar Kuş, “Kahve köşelerinde kimse ahkam kesmeyecek. Nasıl Yaşar Kuş adaylığını açıklama cesareti gösterdiyse herkes gelecek eteğindeki taşları dökecek” dedi. Kulüpte bugüne kadar görev alan başkan ve yöneticilere katkılarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yaşar Kuş, “Geçmiş dönemlerde görev alan başkan ve yöneticilerimize teker teker gidip fikir alacağız. Onların fikirleri bizim için çok değerli” diye konuştu.

 

“TÜM ÇERKEZKÖY’ÜN TAKIMI”

 

Çerkezköy 1911 Spor’un o veya bu kişinin değil, tüm Çerkezköy’ün takımı olduğunu dile getiren Yaşar Kuş, “Benim şuandaki tek düşüncem Çarşamba günü takımın sahipsiz kalmaması. Ben de bu yüzden taşın altına elimi koydum. Bizim herkese kapımız açık. Çerkezköy’ü seven herkes taşın altına elini koysun. Biz burada Çerkezköyspor’un başarısı için ter dökeceğiz. Bu yarışta kim varsa da Çarşamba gününe kadar süremiz var, bize ulaşsın, yönetimimize girsin. Takımızın güçlenmesi için, başarı elde etmesi için ne gerekiyorsa canla başla çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

 YILLIK MAAŞINI BAĞIŞLAMA SÖZÜ VERDİ

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olursa 1 senelik maaşını da 1911 Çerkezköy Spor’a bağışlama sözü veren Yaşar Kuş, “Benim çok param yok. Ama ben bu yola paramla çıkmadım. Bu takım için ne gerekiyorsa hep birlikte el birliğiyle yapacağız” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU