Kadın Mükemmeliyetçilik Merkezi hizmete açıldı

Edirne'de sivil ve resmi tüm sosyal yardım kuruluşlarının bir arada toplanacağı, kadın girişimciliği ile çevre ve afet bilinci eğitimlerinin gerçekleştirilebileceği "Şehir Gönüllüleri V

GÜNDEM 25.06.2021 17:38:00 0
Kadın Mükemmeliyetçilik Merkezi hizmete açıldı

Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Bugün açılışı yaptığımız vakfımız Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor ve tüm yardıma ihtiyacı olan garip gurebanın yanında olacak şekilde hizmet verecek.  Vakfımızın ihtiyaçlarını karşılayacak gelir çok özel bir yerden gelecek. 3 Nehir 1 Şehir Projesi yani Meriç Nehri bu vakfın akarı olacak. 3 Nehir 1 Şehir Projesi kapsamında kurulacak elektrik üretecek tribünler, bu projenin finansman kredisini 6 yılda ödeyecek. 6 yıl boyunca 14 tribünden 1'i vakfa, 13'ü ise proje finansmanı için dönecek. Finansman kredisinin ödenmesi sonrası tribünlerin tamamı yani 14 tribün Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfına gelir sağlamak için elektrik üretecek, vakfın akarı olacak. Meriç Nehri, dönüştürmüş olacağı kaynağı Şehir Gönüllüleri Vakfıyla, Edirne'nin en garibine, gurabasına, fakirine, fukarasına akıtmış olacak” dedi.

 

BİNAYI GEZEREK BİLGİ ALDILAR

 

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal da vakfa gelir sağlayacak 3 Nehir 1 Şehir Projesi'nin hayata geçmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer ilgililere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Vakıf binasının açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Edirne Çevre Vakfı Müdürü Ali Eraslan katılımcılara binayı gezdirerek bilgi verdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ