İlçe Başkanı Çetintaş: Topu taca atmayın

Apartmanların üst katlarına su çıkmamasına isyan eden Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi sakinleri, yetkililerin seslerini duyarak bu sorunu çözmesini istedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Ç

GÜNDEM 25.06.2021 17:34:00 0
İlçe Başkanı Çetintaş: Topu taca atmayın

Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi sakinleri, apartmanların üst katlarına su çıkmamasına tepki gösterdi.

 

“ÜST KATLARA SU ÇIKMIYOR”

 

Mahalle sakinlerinden Süleyman Günel, alt katlardaki dairelere suyun geldiğini fakat üst katlara suyun çıkmadığını belirterek, “TESKİ’den gelen arkadaşlar bizlere su deposu kurmamızı ve hidrofor takmamızı söylediler. Bu, büyükşehire yakışır bir durum değil. Ben niye hidrofor takıyorum? Ben bina sahibi değil, daire sahibiyim. Benim alt kattaki komşumun suyu geliyor ama 4’üncü, 5’inci katta oturanların suyu maalesef gelmiyor. Çamaşır makinesini veya bulaşık makinesini açtığımız zaman su az geldiği için hata veriyor ve makineleri defalarca çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Bu sorun maalesef çözülemiyor. Büyükşehirden muhatap bulamıyoruz. Makinelerimiz bozuluyor. Bunun zararını kim karşılayacak? Ben asgari ücretle çalışan bir insanım. Maalesef büyükşehir bu konuda hiçbir şekilde yapıcı değil. Bu sıkıntının giderilmesini istiyoruz” dedi.

 

“NE YAPACAĞIMI BEN DE BİLMİYORUM”

 

Mahalle sakinlerinden Hurşit Aydın da 6’ncı katta oturduğunu ifade ederek, “2 yıldır ben burada doğalgaz kullanmış değilim. Geçen kış da elektrikli ısıtıcıyla idare ettim şimdi yine aynısı. Biz depo da koyduk, bodruma parasını da kendimiz ödedik. Bu sefer de toprak sahibi geliyor, kilitliyor. Ben ne yapacağım, taşınayım mı,  göç mü edeyim? Ne yapacağımı ben de bilmiyorum” dedi.

 

 

“YETKİLİLER BU İŞE EL ATSIN”

 

Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi’nde yapan Osman Turan da “Ben 2016’da buraya geldim. Ben yöneticiyim aynı zamanda. Burada olduğum müddetçe sadece hidrofora 10 bin TL’den fazla para harcadım. Bu para harcamada sıkıntı yaşıyoruz. Toplarken sıkıntı yaşıyorum, takarken de sıkıntı yaşıyorum. Ben muhtarlara gittim. TESKİ’ye başvurdum. Belediye başkanını birkaç kez aradım. Biz istiyoruz ki yetkililer bir an önce bu işe bir el atsınlar” dedi.

 

“TOPU TACA ATMAYIN”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Kamil Çetintaş da “Kızılpınar halkı bugün bizi buraya davet etti. Biz daha önce de buraya gelişimizde Gültepe Mahallesi, Namık Kemal Mahallesi, Atatürk Mahallesi’nin bir bölümünü 3., 4. katlara su çıkmadığı şikayetlerini aldık. Ama bu şikayetler gittikçe artıyor. Çünkü burada dertlerine çare olan hiçbir yetkili kurum göremiyorlar. Bize ulaştılar. ‘Bizim sesimiz AK Parti ilçe başkanı olarak siz olun’ dediler. Biz de buraya geldik. Buradan büyükşehir belediye başkanımız Kadir Albayrak’a, TESKİ genel müdürlüğümüze ve çalışanlarına sesleniyoruz. Bu sorunu gelin ivedilikle çözün. Bu halkı mağdur etmeyin. Bu halk çok sıkıntıda. 3., 4. katlara su çıkmıyor. Bu sorunun ivedilikle çözülmesini istiyoruz. Çerkezköy belediye başkanımıza da sesleniyoruz. Bu iş sadece TESKİ’nin işi değil. Topu taca atmayın. Bu halkın sorunlarını gelin dinleyin. Ve Çerkezköy Belediyesi olarak da büyükşehir belediyesinin meclis toplantılarında bu konuyu gündeme getirin. En kısa zamanda da bu halkı suya kavuşturun” diye konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU