Trakya Üniversitesi heyeti Yavru Vatan'da

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile eğitim ve bilimin yanı sıra sosyal ve kültürel alanlarda iş birliklerine imza atmak için bu ülkede bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindek

GÜNDEM 25.06.2021 12:49:00 0
Trakya Üniversitesi heyeti Yavru Vatan

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sennur Akansel ve Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, KKTC Cumhurbaşkanlığı binasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüştü.

 

“ÖNEMLİ BİR PROTOKOLE İMZA ATTIK”

 

Görüşmede, Kıbrıs Türk halkının mücadelesini her zaman gönülden desteklediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin kapılarının Yavru Vatan için her zaman açık olduğunu belirterek “Trakya Üniversitesi, temel olarak Balkanları fakat esas olarak gönül coğrafyamızı vizyon ve misyon olarak belirlemiştir. Coğrafi, tarihî, kültürel bağlarla birbirimize sıkı sıkıya bağlı olduğumuz milletler ve toplumlar her zaman önceliğimiz olmuştur. Bu noktada KKTC, diğer tüm ülkelerden çok daha müstesna bir yere sahiptir. Kıbrıslı Türk gençlerinin Türkiye’de, Trakya Üniversitesi’nde üniversite okuma hayallerini gerçekleştirmek adına ve bu süreci daha da kolaylaştırmak amacıyla çok önemli bir protokole imza attık. Umarım bu protokol, aynı kaynaktan doğan nehirler gibi kardeş olan bu iki ülkenin birlikteliğini daha da güçlendirecektir. Bizleri kabul ederek değerli görüşlerini paylaşan Cumhurbaşkanımız Sayın Ersin Tatar’a Trakya Üniversitesi adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE İLE GÜÇLÜ KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ VAR”

 

Türkiye ile güçlü kardeşlik bağlarının böyle iş birlikleri ile daha da güçleneceğini ve bu durumun önemli mesajlar içerdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ersan Saner ile birlikte ülkelerinden birçok bürokratın ve iş insanının Trakya Üniversitesi mezunu olduğunu hatırlatarak, Kıbrıslı gençlerin Trakya Üniversitesi’nde eğitim almasından ve yetişmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Hediye takdimi ile son bulan ziyarette, KKTC İç İşleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, KKTC Meclis eski Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler ve Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürlüğü Uzmanı Elif Çoruhlu da yer aldı.

 

 

BAŞBAKAN SANER İLE GÖRÜŞTÜRLER

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu başkanlığındaki heyet, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu, KKTC Başbakanı Ersan Saner ile Başbakanlık Konutu’nda görüştü. Trakya Üniversitesi Mimarlık bölümünden 1988 yılında mezun olan Ersan Saner, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyetle yakından ilgilenirken, Mimarlık lisans eğitimini aldığı yıllarda Hocası olan Prof. Dr. Sennur Akansel ile de hasret giderdi.

 

“BİR ÖRNEK NİTELİĞİNDEDİR”

 

Yavru Vatan’dan Trakya Üniversitesi’nde okumak isteyen gençleri Edirne’de görmekten mutluluk duyacaklarını belirten Rektör Tabakoğlu, “Üniversitemizde alacakları uluslararası standartlardaki eğitim ile ülkelerine ve milletlerine faydalı birer birey olacaklar. Bugün bizleri oldukça sıcak bir şekilde ağırlayan 1988 yılı Mimarlık Fakültesi mezunumuz Başbakan Ersan Saner’in başarısı öğrenci adaylarımız için bir örnek niteliğindedir” dedi. KKTC Başbakanı Ersan Saner, Trakya Üniversitesi’nin desteklerini her zaman hissettiğini dile getirdi. İş ve siyaset hayatında kariyer basamaklarını tırmanırken Trakya Üniversitesi’nde almış olduğu nitelikli eğitimin faydasını her daim gördüğünü ifade eden Ersan Saner, bu ayrıcalıktan KKTC’li gençlerin de faydalanacak olmasından büyük bir memnuniyet ve mutluluk duyduğunu söyledi. Mezunu olduğu üniversitenin heyetini ve hocalarını ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Ersan Saner, Trakya Üniversitesi ve Edirne ziyaretlerini programına ekleyerek en kısa zamanda Edirne’ye gelmek istediğini belirtti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ