İlk su abonesi Başkan Helvacıoğlu oldu

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Erikli'de ilk su abonesi oldu. Helvacıoğlu, saat 11.00 Keşan Belediyesi Erikli Sahili Hizmet Noktası'na gelerek, abonelik işlemlerini yaptı.

GÜNDEM 25.06.2021 11:42:00 0
İlk su abonesi Başkan Helvacıoğlu oldu

Erikli için bir kalemde yapılmış en büyük yatırımın hizmete girmesine sayılı günler kaldığını belirten Mustafa Helvacıoğlu “Temmuz’un ilk günlerinde Erikli suyuna kavuşacak. Keşan ve mücavir alanlarımızın geleceğini düşünerek yaptığımız önemli çalışmalardan biri daha nihayetine eriyor. Erikli ve Keşan tarihinin en büyük yatırımını tamamlıyor ve yıllardır bekleyen bir sorunu çözüme kavuşturuyoruz. Bu önemli proje kapsamında; toplam 50 milyon TL civarı bir yatırım söz konusu. 22 bin m2 içme suyu İletim hattı boru döşemesi, 37 bin m2 şehir su şebeke hattı boru döşemesi, 7 bin m2 enerji nakil hattı, toplamda 3 adet 3 bin m3'lük su deposu, bir adet içme suyu arıtma tesisi ve 8 adet içme suyu kuyusu açılması ve devreye alınması söz konusu. Bu proje ile su hatları yenilecek ve altyapıda dönüşüm yaşanacak. 35 kilometreye yakın alt yapı çalışması yapılacak. Sezon sonu Erikli’nin içerisindeki tüm yollar kazılacak. Tabi bu anlamda da belediye gelirleri kanununca, meclisimiz tarafından, Erikli’de içme ve kullanma suyu hizmetlerinden faydalanacak olan konut, inşaat ve işyerlerinden alınacak su aboneliği bağlantı bedelleri belirlendi. Bu konuda; abonelik bedelleri ve ödeme şekli ile ilgili gerekli bilgilendirme broşürlerini görevli personelimiz sizlere kapı kapı ulaştıracak. Ayrıca vatandaşlarımız hizmet noktamıza gelebilir veya telefonla daha detaylı bilgi alabilirler” dedi.

 

“İLK ABONELİĞİ DE ŞAHSIM OLARAK YAPMAK İSTEDİM”

 

İlk aboneliği de kendisinin yapmak istediğini söyleyen Helvacıoğlu, “3 bin 750 eski abonemiz var. Eski abonelerimiz Temmuz ayı sonuna kadar 6 bin 625 TL peşin ödeyerek abone olabilirler. Temmuz sonuna kadar yatırılmaz ise vadeli statüsüne geçecekler ve taksitli olarak 8 bin 932 TL yatırtacaklar. Vatandaşımız bu ücreti 4 yılda 4 taksit halinde ödeyecek” dedi. Mustafa Helvacıoğlu’na, Belediye Meclis Üyesi Şafak Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Günsal ile Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran eşlik etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ