Yılmaz: Hizmetin siyaseti olmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Kapaklı'nın altyapısı için İller Bankası'na yapılan kredi başvurusunun kabul edildiğini belirterek, "Kardeş ilçemiz ol

GÜNDEM 22.06.2021 17:52:00 0
Yılmaz: Hizmetin siyaseti olmaz


Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, bugün saat 14.00’da parti binasında basın açıklaması yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in bir gün önce Yıldızkent Kavşağı ile ilgili müjde vererek çok yakın bir zamanda ihaleye çıkacağını ve Kapaklı’ya da kazandırılacağını açıkladığını belirten Yılmaz, “Bunlar Kapaklı için güzel şeyler. Kapaklı’da yatırım yapan, Kapaklı’ya bir değer katan, bir taş üstüne taş koyan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. Yıldızkent Kavşağı sorununun yeni bir sorun olmadığını kaydeden Yılmaz, “AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri son birkaç aydır Yıldızkent kavşağını sürekli dillendirdi. Aynı milletvekillerinin, 25. Dönem, 26. Dönem ve 27. Dönem milletvekilleri olduğunu da hatırlatmak gerekir. Peki ne oldu da bu dönemde bunu gündeme aldılar? Vatandaşların vergileriyle aldıkları maaşları 25. 26. Dönemlerde Kapaklı’ya bu tarz hizmetleri neden yapmadılar” diye konuştu.

 

TEKİRDAĞ’IN EN ÇOK GÖÇ ALAN 2 İLÇESİ

 

1886 yılında kurulan Kapaklı’nın, Tekirdağ’ın büyükşehir olması ile birlikte Çerkezköy’den ayrılarak ilçe olduğunu anımsatan Yılmaz, “Ama Çerkezköy’den bizler tamamen kopamıyoruz. Çerkezköy ile tabiri caizse ağabey kardeş gibi aynı şekilde büyüyen iki belediyeyiz. 11 ilçe içerisinde de en çok göçü alan iki ilçe Çerkezköy ve Kapaklı’dır” dedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılından bu yana Kapaklı ve Çerkezköy’e ciddi yatırımlar yaptığını söyleyen Yılmaz, “Sadece Kapaklı’ya şu ana kadar yapılan yatırımlar 170 milyonu geçti. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Küçükyoncalı’daki küçük, dar nüfuslu olan bir bölgede bile 3 milyona yakın yatırımla bir köprü yaptı. Şarköy’ün küçük bir kasabasına yine aynı şekilde 6 milyonluk bir yatırım yaptı. Kapaklı’nın Pınarça Mahallesi’ne dev bir spor tesisi yaptı. Kısacası Kadir başkan bir oy kaygısı, bir siyasi kaygısı olmadan nüfusa bakmadan yapılması gereken her hizmeti imkanlar doğrultusunda yapmaya çalışıyor” dedi.

 

İKİSİNİN DE İHTİYAÇLARI BİRBİRİNE PARALEL

 

Kapaklı ve Çerkezköy’ün komşu iki ilçe olduğunu ve beraber büyüdüğünü söyleyen İlçe Başkanı Yılmaz, “İkisinin de ihtiyaçları aslında paralel doğrultuda eşit. Ve en çok ihtiyaç duyulan konulardan bir tanesi de altyapı. Çerkezköy’ün altyapısı için İller Bankası’na yapılan kredi başvurusuna olumlu veya olumsuz cevap gelmedi. Aynı şekilde Kapaklı için de İller Bankası’na yaklaşık 60 milyon liralık bir kredi başvurusu yapıldı. O kredi hızlı bir şekilde onaylandı. Çerkezköy ve Kapaklı iki tane komşu ilçe. İkisinin de altyapılara ihtiyacı var, hızlı bir şekilde büyüyorlar. Çerkezköy için yapılan başvurunun da biran önce onaylanması gerekiyor” diyerek onaylanma aşamasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a büyük görev düştüğünü söyledi.

 

ÖNÜMÜZDEKİ AY İHALEYE ÇIKIYOR

 

60 milyonluk alt yapı yatırımının ‘23 bin hektarlık Kapaklı’nın içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamen değişmesi’ anlamına geldiğini dile getiren Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı’da yapılan ve yapılacak olan diğer çalışmalarla ilgili de bilgi vererek “Karaağaç-Yanıkağıl köprüsü yıllardır sorunluydu. Kamulaştırmayla ilgili sorunlar vardı. 7 metrelik bir yoldu. Nitekim geçen hafta başlayan çalışmalarla çelik konstrüksiyon üzerine kurulmuş olan ve Trakya’da çok nadir olan bir köprü sistemiyle normal köprülerden daha dayanıklı dört kat daha dayanıklı olan bir köprü projesi başlatıldı. Bu köprüyü yaparken de yolu 7 metreden de 20+2, yani toplamda 22 metre genişliğinde geniş güzel bir köprü olacağının buradan müjdesini vermek istiyorum. Diğer taraftan Bahçeağıl-Büyükyoncalı arasındaki bir köprü sözümüz vardı. Ama Bahçeağıl-Karlı arasındaki köprüde de geçen sene bir vatandaşımız sel baskınından vefat ettiğinden dolayı, öncelik olarak o köprüyü de hiç planımızda olmadan bu sene faaliyete geçirmiş olacağız. Engelsiz Yaşam Evi projemiz de önümüzdeki ay ihaleye çıkıyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU