Üretici kadınlar eğitimde bir araya geldi

Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı'nda yer alan üretici kadınlara eğitim verildi. Eğitimde üretici kadınlara organik ve iyi tarım uygulamaları, gıdaların nasıl muhafaza edileceği gibi bi

GÜNDEM 22.06.2021 15:52:00 0
Üretici kadınlar eğitimde bir araya geldi

Edirne Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen eğitime; Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, ziraat ve gıda mühendisleri ile üretici kadınlar katıldı.

 

“TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

 

Doğal ve iyi tarım uygulaması ürünlerin satışının yapılacağı Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nın 10 Haziran tarihinde hizmete açıldığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Pazarımız kısıtlamalar nedeniyle Perşembe günleri kuruluyordu. Ancak 1 Temmuz’da yasakların kalkması ile birlikte Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nın eskisi gibi Pazar günleri kurulmaya devam edecek. Bütün üretici kadınlarımıza teşekkür ediyoruz. Ama burada en büyük teşekkürü Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a yapacağız. Çünkü onun sayesinde ve onun yol göstermesiyle bu pazarı yeniden ve yeni baştan kurduk. Bu değişimi ve bu başarıyı göreceksiniz. Bu pazar, E-ticareti ve kooperatifleşmesi ile tüm Türkiye’ye örnek olacak. Tur operatörleri ile görüşüyoruz. Pazar günleri belki de Bulgaristan’dan ve ülkenin birçok yerinden bu pazarı görmek için misafirlerimiz gelecek. Bu pazarda ayrıca antika eşyalar ve kadınlarımızın el ürünleri olan hediyelik eşyalar bulunmakta” ifadelerini kullandı.    

 

Haber / Menşure KARDEŞ