Lavanta Günleri Başladı

Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Süleymanpaşa'nın Karahisarlı Mahallesi'nde "Lavanta Günleri" etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 20.06.2021 16:33:00 0
Lavanta Günleri Başladı

Etkinliğe; Tekirdağ Valisi Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Kılıç, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ve vatandaşlar katıldı.

 

LAVANTADAN YAPILAN ÜRÜNLERİ İNCELEDİLER

 

Lavanta günlerinde Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sundu. Ardından Vali Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım etkinlik alanında kurulan stantları gezerek yöresel ürünleri ve lavantadan yapılan ürünleri inceledi. Vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlikte Vali Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, protokol üyeleri ve vatandaşlar lavanta tarlasını gezerek çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlikte Trio Dosto adlı müzik grubu bir dinleti sundu.

 

ÖZEL GÜN FOTOĞRAFLARI İÇİN DE TERCİH EDİLİYOR

 

Tekirdağ’da her geçen yıl lavanta ekiminin arttığını belirten Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Salgın döneminde tıbbi ve aromatik bitkilerin daha çok talep edildiğini gördük. Lavanta bizim geleneksel bitkilerimizden bir tanesi. İlimizde geniş alanlarda lavanta ekiliyordu ama bunu yeterince tanıtmadığımızı düşünüyorduk. Özellikle teşekkür ediyorum İl Kültür ve Turizm Müdürümüz bu etkinliği düzenleme teklifiyle geldi. Yağmur olmasına rağmen vatandaşların ilgisi güzel bu da çok sevindirici. Yoldan geçenlerin de burada durup fotoğraf çektirdiğini görüyoruz. Lavanta tarlaları özel gün fotoğrafları içinde tercih ediliyor” şeklinde konuştu.

 

 

“FOTO SAFARİ TUTKUNLARINI KENTE ÇEKİYOR”

 

Lavantanın tarımsal anlamda büyük öneminin olduğunu, bunun yanı sıra turizm açısından da kente büyük katkı sağladığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da, “Mor renkli tarlalar özellikle foto safari tutkunlarını ve vatandaşları kente çekiyor. Bu etkinlikle de vatandaşlar bu güzelliklerin tadını çıkaracak. Vatandaşlarımız lavantadan yapılan ürünleri de burada bulabiliyor. Stresini atmak isteyenler için burası birebir” dedi. Tekirdağ Valiliği himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 2 gün süren etkinlikte kitap okuma, plates etkinlikleri, müzik organizasyonları ve fotoğraf çekimleri gibi etkinlikler yapıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ