Çeribaşı kirazının hasadı başladı

Edirne Enez'de üretilen Çeribaşı kirazının hasadı başladı. Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, "Bölgemizde, 22 üreticimiz 500 dönüm kiraz ekilebilir bir alanımız var. Kirazım

GÜNDEM 20.06.2021 13:38:00 0
Çeribaşı kirazının hasadı başladı

Enez’e bağlı Çeribaşı Köyü’nde üretilen ve İngiltere, Çin ve Almanya'nın da aralarında bulunduğu 13 ülkeye ihraç edilen Çeribaşı kirazının hasadı başladı.

 

HAVA KOŞULLARINDAN DOLAYI VERİM DÜŞTÜ

 

Köyün önemli geçim kaynağı olan kirazın kilosu, dalında 13 liraya satın alınmasıyla bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bu yıl hava koşullarından dolayı verimin düştüğü bildirildi.

 

 

“GELECEK YIL DAHA GÜZEL OLACAK”

 

Enez Kaymakamı Şükrü Alperen Göktaş, kiraz hasadında yaptığı konuşmada, “Çeribaşı kirazımız çok güzel. Gelecek yıl daha güzel olacak. Buradaki hedefimiz, 10 milyon liralık bir hasılat yaratabilmektir. Çiftçilerimiz vermiş olduğu emeğin karşılığını alırlar. Mücadele ederek, kirazımızın hak ettiği değere kavuşmasını sağlayacağız. Çeribaşı kirazının hikayesi, 15 yıllıktır. Bölgemizde, 22 üreticimiz 500 dönüm kiraz ekilebilir bir alanımız var. Kirazımızın dörtte üçü yurtdışına ithal ediliyor. Özellikle İngiltere, Çin, Fransa ve İtalya’ya ithal ediliyor. İç piyasada, bulabilmek zor. Kirazımızın kendine has özellikleri de mevcuttur. Kabuğu sert ve erik misali bir üründür. Raf ömrü çok uzundur. Önümüzdeki günlerde, Valimiz, milletvekillerimiz ve devlet büyüklerimizin desteğiyle ekilebilir alanları artıracağız. Alanların artmasıyla birlikte kiraz miktarımızda artacaktır. Hak ettiği değeri inşallah bulacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN