Lüleburgaz trafiği rahatlayacak

Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin kuzeyinden gelen trafiği direkt Edirne Caddesi'ne bağlayacak alternatif yolda, 1,5 kilometrelik yağmur suyu hattı çalışması b

GÜNDEM 18.06.2021 13:06:00 0
Lüleburgaz trafiği rahatlayacak

Lüleburgaz Belediyesi’nin kent trafiğini rahatlatmak için geçtiğimiz yıl yapımına başladığı alternatif yolda çalışmalar devam ediyor.

 

TRAFİĞİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE RAHATLATACAK

 

Tamamlandığında Pınarhisar’dan gelen sürücüleri doğrudan Edirne Caddesi’ne bağlayarak kentin kuzey bölümündeki trafiği önemli ölçüde rahatlatacak olan alternatif yolda yağmur suyu hattı çalışması başlatıldı. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan 1,5 kilometre uzunluğundaki hat çalışmasının hemen ardından kanalizasyon hattı yapımına başlanacak.

 

“KANALİZASYON HATTI AYNI GÜZERGAHTA OLACAK”

 

Lüleburgaz Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü personeli Caner Yaşa, “Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü olarak burada yağmur suyunu alabilmemiz için öncelikli olarak yağmur suyu hattı çalışmasına başladık. 1.5 kilometre uzunluğundaki bir çalışma olacak. Boru çapı olarak çeşitli ebatlarda olacak. Daha sonra da alternatif yolun kanalizasyon hattı çalışmasına başlayacağız. Kanalizasyon hattı aynı güzergahta olacak. Önceliğimiz yağmur suyu ve daha sonrası da kanalizasyon hattı olacak” ifadelerini kullandı. 

 

YAYALAŞTIRILMASI ÖNÜNDE ENGEL KALMAYACAK

 

Belediye yetkilileri de yaptıkları açıklamada, “Lüleburgaz Belediyesi’nin tüm hazırlıklarını sürdürdüğü alternatif yol, Devlet Su İşleri’nin yolun Lüleburgaz Deresi üzerindeki köprüleri yapmasıyla tamamlanacak. DSİ, köprüleri hızlı bir şekilde yaparsa, Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden 450 yıllık tarihi taş köprünün yayalaştırılması karşısında hiçbir engel kalmayacak” dedi.

 

Haber / Buse SERİN