İlçe milli eğitim müdürleri toplantıda bir araya geldi

Haziran ayı ilçe milli eğitim müdürleri toplantısı Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan başkanlığında yapıldı. Toplantıda eğitime ilişkin gündem maddeleri görüşülerek

GÜNDEM 17.06.2021 19:38:00 0
İlçe milli eğitim müdürleri toplantıda bir araya geldi

Toplantıda MTSK'lara yabancı uyruklu kursiyer kayıtlarının nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgilendirme yapılmasının ardından deprem güçlendirme çalışmaları görüşüldü. Büyük onarım çalışmalarında ilçe müdürlüklerince yapılacak çalışmaların görüşülmesi ile devam eden toplantıda, süre aşımına müsaade edilmeden tahsislerin gözden geçirilerek günü gelmiş olan tahsis taleplerinin yenilenmesi konusu da masaya yatırıldı.

 

AKARYAKIT KONUSU GÖRÜŞÜLDÜ

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisi yapılmış arsaların gözden geçirilerek mevcut durumlarına göre cins değişikliklerinin yapılması konusunun görüşülmesinin ardından her tür okulun kendi faaliyet yılından itibaren okul bilgi formunu ve kuruluş dosyasını hazırlayarak okul müdürlüğünde muhafaza edilmesi konusu da toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı. Hafta sonlarında yapılacak olan MTSK ,SRC ve iş makinaları sınavlarında 2021 mali yılı sonuna kadar DÖSE’den alınacak akaryakıt konusunun görüşülmesi ve hafta sonlarında yapılacak olan MTSK ,SRC ve iş makinaları sınavlarında TYP Kapsamında İŞ KUR’dan çalıştırılan elemanların görevlendirilmemesi  konusunun  görüşülmesinin ardından sıfır atık çalışmalarında gelinen son durum değerlendirildi.

 

 

UZAKTAN EĞİTİM GÖRÜŞÜLDÜ

 

AKUB yıllık plan çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda Uzaktan Eğitim İzleme Değerlendirme Çalışması da görüşüldü. 2019-2023 Stratejik Plan Dönemi 2021 Yılı İzleme Değerlendirme Çalışmaları konusunun masaya yatırılmasının ardından 2204 A Araştırma Projesi Yarışması Türkiye Finali Sonuçları değerlendirildi. Her Kitap Bir Dünya Projesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Çalışmaları, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri İzleme Değerlendirme Çalışması, Özel eğitim tedbiri olan öğrencilerin tür ve kademe geçiş işlemleri ile ilgili olarak yapılması gereken çalışmaların görüşülmesi, Okul ve kurumlarımızda eğitim öğretim yılı sonu Rehberlik ve Psikolojik Danışma alanında yapılması gereken iş ve işlemlerin görüşülmesinin ardından Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı sonu iş ve işlemleri konusu da görüşüldü.

 

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

 

İYEP ile ilgili bilgilendirme yapılması ve okul öncesi eğitimde yaz okulu açılması ile ilgili bilgilendirme yapılmasının ardından toplantı Erdem Projesi başvuru sürecinin değerlendirilmesi ile devam etti.  Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı sonu iş ve işlemleri konusunun görüşülmesinin ardından Mesleki Eğitimde 1000 Okul İyileştirme projesi kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi.  Kurumlar Arası Paylaşım (KUPA) Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar, Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri ile ilgili yapılan çalışmaların görüşülmesinin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları kapsamında okul sıralarının bakım ve onarımlarının bünyesinde mobilya ve iç mekan tasarımı alanı bulunan mesleki ve teknik Anadolu liselerince yapılması hususu görüşüldü. Toplantıda diğer gündem maddeleri de görüşüldü.

 

Haber / Şaban KARDEŞ