AB'den Süloğlu'na hibe kepçe ve kamyon

Edirne'nin Süloğlu Belediyesi yaptığı Avrupa Birliği Projesi ile ilçeye yaklaşık değeri bir milyon lira olan Ekskavatör Kepçe ve Kamyon hibe olarak aldı.

GÜNDEM 17.06.2021 15:39:00 0
AB

Avrupa Birliği Başkanlığının Ulusal Otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İş birliği Programı 2014-2020 dönemi ikinci teklif çağrısı kapsamında CB005.2.12.116 numaralı “Doğayı Birlikte Korumak” isimli AB projesi kapsamında alınan kepçe ve kamyon için teslim töreni düzenlendi.

 

“ÖNCE İNSAN DEDİK”

 

Törende konuşan Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, “Bugün ilçemizin en mutlu ve gurur verici bir gününü hep birlikte yaşıyoruz. Bizler halkımıza hizmet etmek üzere çıktığımız ilk gün “önce insan” dedik. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza fayda sağlayacak tüm hizmetlerde yer almaya çalışıyoruz. En önemlisi de belediye bütçemizden para çıkmadan ilçemize ve belediyemize araçlar almak, binalar inşa etmektir. Bulgaristan’ın Sungurlar Belediyesi ile yaptığımız bu güzel proje kapsamında 10 bine yakın fidan dikerek, 2 yeni araç belediyemize kazandırdık. Hem doğamızı koruyacağız hem de aldığımız kepçe ve kamyonla halkımıza hizmet edeceğiz. Bu proje ile hayallerini kaleme döken, kalemini alın teriyle birleştiren, bu projelerde emeği geçen başta belediye personelime ve katkı sunan devlet büyüklerimize, Edirne Avrupa Birliği Başkanlığına, proje ortamız Sungurlar Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov’a Süloğlu halkım adına teşekkür ederim” dedi. Ekskavatör kepçe ve kamyon teslim törenine Sungurlar Belediye Başkanı Dr. Georgi Kenov, il ve ilçe meclis üyeleri, muhtarlar, firma yetkilileri ve STK başkanları ile vatandaşlar katıldı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ