Demir: Tüm canlılar için cinayettir

Edirne Lalapaşa'da Vaysal ve Hacıdanişment köy sınırları içinde yer alan kalker ocaklarının üretim kapasite artırımı için Çevre Bakanlığı'na başvuru yaptığını belirten

GÜNDEM 17.06.2021 11:29:00 0
Demir: Tüm canlılar için cinayettir

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, Edirne’de sayıları artan taş ocaklarının insan yaşamına olumsuz yönde etkilerinin de arttığını dile getirdi.

 

“BU ARAZİLER ÖZEL OLARAK KORUNMAK ZORUNDADIR”

 

İl Başkan Demir, “Tarım arazileri kullanım kabiliyetlerine göre sınıflara ayrılmış olup bu yetenek sınıflarına uygun şekilde kullanılmaları tarımın sürdürülebilirliği açısından son derece önem arz etmektedir. Aksi takdirde toprak, hem tarımsal üretim açısından hem de diğer kullanım alanları açısından tükenme aşamasına gelecektir. Trakya bölgesinin arazisi 1. sınıf tarım arazisi olarak tanımlanmıştır. Bu araziler özel olarak korunmak zorundadır. Anayasanın 45. maddesi tarım arazileri ile çayır ve meraların amaç dışı kullanılamayacağını düzenler” ifadelerini kullandı.

 

“VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ DELİK DEŞİK OLUYOR”

 

“Son yıllarda verimli tarım arazilerimiz taş ocakları tarafından delik deşik edilmektedir” diyen Demir, “Yüzey madenciliği olarak da adlandırılan açık taş ocaklarının çevreye etkisi diğer madencilik yöntemlerine göre çok daha büyük ve çok daha tahrip edici olarak tanımlanmaktadır. Açık taş ocağı işletmeleri doğrudan arazi varlığını hedef almakta ve büyük toprak kayıplarına neden olmaktadır. Bu toprak kayıplarıyla birlikte doğrudan ya da dolaylı olarak yaşam alanımıza saldırmaktadır” dedi.

 

Haber / Buse SERİN