Temizlik kampanyası Cumhuriyet Mahallesi'nde devam etti

Lüleburgaz Belediyesi'nin başlattığı temizlik kampanyası devam ediyor. Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin mahalle sakinleriyle birlikte eline süpürgeyi alıp sokakları süpürdüğü kampanyada d?

GÜNDEM 16.06.2021 16:55:00 0
Temizlik kampanyası Cumhuriyet Mahallesi

2021 yılını belediye meclisi kararıyla “Çevre Yılı” ilan eden Lüleburgaz Belediyesi’nin mahallelerde başlattığı “Temizlik Kampanyası” sürüyor. Geçtiğimiz haftalarda Kocasinan Mahallesi ile başlangıcı verilen kampanyanın en son durağı Cumhuriyet Mahallesi oldu.

 

SORUNLAR KAYIT ALTINA ALINDI

 

Temizlik öncesinde vatandaşlarla açık hava toplantısında bir araya gelen Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, vatandaşların sorunlarını dinledi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Resmi Akçam ve Lüleburgaz Belediyesi daire müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, vatandaşların sorunları kayıt altına alındı.

 

DİĞER MAHALLELERDE DEVAM EDECEK

 

Toplantının ardından Başkan Gerenli ve vatandaşlar ellerine süpürgeleri alarak, farkındalık oluşturmak için sokakları süpürdü. 7’den 70’e çok sayıda mahallelinin yer aldığı etkinlik, Lüleburgaz’ın diğer mahallelerinde de devam edecek. 

 

“SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK”

 

Başkan Gerenli, çevre kirliliği konusunda uyarılarda bulundu. Sürdürülebilir çevre vurgusu yapan Gerenli, temiz bir çevrenin herkesin destek vermesiyle olacağını söyledi. Lüleburgaz Belediyesi’nin çevre konusunda önemli yatırımları planladığını ve sıfır atık konusunda ilerleyen süreçte çok önemli adımlar atacağını kaydeden Başkan Gerenli, “Muhtarlık üzerinden geri dönüşümle ilgili taleplerimiz olacak ve sizlere sürprizlerimiz olacak. Bunları hep beraber yapabilirsek daha sürdürebilir bir çevreyi yaratırız” ifadelerini kullandı. 

 

“ÇEVREYLE İLGİLİ BÜTÜN ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ”

 

Gerenli, “Önce evimizden, sokağımızdan başlayacağız. Mahallemizi temiz tutacağız. Son olarak da kentimizi temiz tutacağız. Çevreyle ilgili bütün önlemleri alacağız. Biraz daha fazla yürüyelim. Bisikletle gezelim. Çünkü otomobille her gittiğimizde havayı biraz daha kirletiyoruz. Egzoz gazları karbon salınımını artırarak dünyayı kirletiyor. Bu konu hepimiz için çok önemli. Her şeyi halletmek için çalışacağız. Çevreyle ilgili lütfen bilincimizi artıralım” şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ