Kurtulmuş: Müsilaj ciddi bir çevre tehdidi

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'na katılmak üzere Tekirdağ'a gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan

GÜNDEM 14.06.2021 16:26:00 0
Kurtulmuş: Müsilaj ciddi bir çevre tehdidi

Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ’a gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş; AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül, İl Başkanı Mestan Özcan ve partililer tarafından karşılandı. Bir restoranda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Afrin'de bir hastaneye yapılan ve 14 sivil vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı. Bazı ülkelerin terör örgütlerine lojistik ve siyasi destek verdiğini, bunun asla kabul edilmeyeceğini, terör örgütlerine dur demenin ülkenin boynunun borcu olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik yaptığı sınır ötesi harekatlar sonunda birçok Suriyeli vatandaşın ülkelerine döndüğünü ifade etti.

 

“NATO’DA TÜRKİYE’NİN CİDDİ BİR YERİ VAR”

 

AK Parti Genel Başkan Vekili Kurtulmuş, Türkiye'nin birtakım gündemlere takılacak bir ülke olmadığını ifade ederek, “Türkiye, kendisine durması gereken yer söylenip, orada tek ayak üzerinde durması gereken bir değildir. Türkiye artık sahada da masada da var olan, küresel barışı teğmen etmek anlamında, egemen ve eşit ülke olarak herkesle müzakere etmeye hazır olan bir ülkedir” dedi. Türkiye’nin bölgede ve dünyada oyun kurucu bir noktaya geldiğini ifade eden Kurtulmuş, “Türkiye ile NATO'nun çok eski ortaklığı var. Türkiye bu ortaklığın en önemli ülkesinden biridir. Türkiye yıllar içerisinde çok büyük külfetler çekmiş bir ülkedir. Barışı sağlama misyonlarında Somali'den Afganistan'a kadar NATO'nun yükünü çekmiş bir ülkedir. NATO'da diğer bütün ülkeler kadar Türkiye'nin ciddi bir yeri vardır, Türkiyesiz bir NATO'nun düşünülmesi mümkün değildir” diye konuştu. 

 

 

“YAZ AYLARI İÇERİSİNDE BU BELADAN KURTULMUŞ OLACAĞIZ”

 

Marmara Denizi'nde etkili olan müsilajla ilgili de konuşan kurtulmuş, Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilajın ciddi bir çevre tehdidi olduğunu ifade ederek, “Bununla ilgili 7/24 çalışma yapacak her türlü araştırmayı, her türlü gelen ihbarları değerlendiren bir merkez kurulmuştur. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Marmara Denizi müsilajla ilgili araştırma komisyonu kurulmuştur” dedi. Ayrıca Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu ve Çevre Bakanlığı'nın koordinasyonunda çalışmalarına başladığını dile getiren Kurtulmuş, “Böylece inşallah yaz ayları içerisinde bu beladan da çevre kirliliğinden de ciddi bir şekilde kurtulmuş olacağız” diye konuştu.

 

“YASAL DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ”

 

Gündemde olan Hayvan Hakları Yasası’yla ilgili de konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, parlamento tatile çıkmadan Hayvan Hakları Yasası’nın meclise geleceğini ifade etti. Bu konuda yasal düzenlemeleri yapacaklarını dile getiren Kurtulmuş, “Çalışmalar en son partimizin Merkez Yürütme Kurulu'nda da gündeme geldi ve inşallah Türkiye'de onlar da doğayı birlikte paylaştığımız canlılar. Allah'ın yarattıkları varlıklar. Onlara karşı da büyük bir hassasiyetle, insani özelliklerimizi koruyarak onları da bizim yaşadığımız çevrenin bir paydaşı olduğunu bilerek hayvan dostlarımızın korunmasıyla ilgili yasal düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Ümit ediyorum ki bu parlamento döneminde parlamento tatile çıkmadan hazırladığımız son şekli meclise gelecek, mecliste yasalaşacaktır” dedi.

 

 

VALİ YILDIRIM’I ZİYARET ETTİ

 

Numan Kurtulmuş, açıklamalarının ardından; Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ve beraberindekilerle birlikte Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Numan Kurtulmuş, Valilik makamında şeref defterini imzalamasının ardından Vali Yıldırım ile bir süre görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yıldırım da Numan Kurtulmuş’a teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU