Üretici Kadınlar Pazarı ve Antika Pazarı açıldı

Edirne'de üretici kadınları bir araya getiren ve kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağlayan, pandemi tedbirleri kapsamında bir süre kapalı kalan Kırsalın Doğal Pazarı yenilenmiş konsept

GÜNDEM 11.06.2021 10:19:00 0
Üretici Kadınlar Pazarı ve Antika Pazarı açıldı

Pazarı ziyaret eden ve burada üretici kadınlar ile buluşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, pazarda 150 üretici kadının yer aldığını belirterek “Pandemi bizleri ayırdı ama yeniden toparlanmak için, daha sistemli, düzenli, pırıl pırıl, daha kurallara bağlı bir yeniden buluşma için de vesile oldu. Bugün Üretici Kadınlar Pazarımızın yanına Antika Pazarı’nı da ekleyerek açılışımızı yapıyoruz. Bugün burada yaklaşık 150 üreteci kadınımız var. Edirne’nin merkezinden köylerinden civardan. Burası, üreten bütün kadınlara açık” dedi.

 

 

“BURASI SİZİN YERİNİZ”

 

Tüm üretici kadınlara “Burası sizin yeriniz” diye seslenen Gürkan, “ Biz Edirne Belediyesi olarak sizleri güvenli, hijyenik bir şekilde, sağlıklı bir ortamda ve kazandığınızın tümü akıttığınız emeğin, alın terinin tümünün karşılığını alacak şekilde burasını düzenledik. Bunu da sürdürmeye devam edeceğiz. Beledimizin 4 adet gıda mühendisi, gıda kontrol uzmanları, zabıtalarımız ve iş denetçilerimiz burada sürekli olarak görev yapacaklar. Bu pazara giren her ürün gıda mühendislerimiz tarafından denetlenecek. Hijyene mutlak suretle dikkat edeceğiz. Gıdanın bozulmadan, zincir kırılmadan son tüketiciye ulaşmasını bu şekilde sağlayacağız. Eminim ki bütün doğal ürünlerin tüketici ile buluşmasından mutlu olacak ve buradan kazandığınız helal kazançlarla çocuklarınızı okutacaksınız, ailenizin geçimini sağlayacaksınız. Ve sizlerin yetiştirdiği evlatlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacaktır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ