Temiz çevrenin önemine dikkat çektiler

Çevre Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından çevre bilincini arttırmak, temiz çevrenin önemine dikkat çekmek amacıyla Rumeli İskelesi

GÜNDEM 10.06.2021 16:23:00 0
Temiz çevrenin önemine dikkat çektiler

Stantta görseller ile çevre ve deniz kirliliğinde insan faktörüne dikkat çekilirken, oluşturulan farkındalık alanı ve bilgilendirme standında vatandaşlara çevre kirliliği, geri dönüşüm ve atık yönetimi konularını içeren broşürler dağıtıldı. Ayrıca son günlerde Marmara Denizi kıyısında bulunan illeri ve denizdeki canlılığı tehdit eden deniz salyası (müsilaj) hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

“ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Şehrimizde yürüttüğümüz bütün proje ve çalışmalarda çevreyi ve yeşili korumaya özen gösteriyoruz. Sahillerimizi, havayı, suyu ve doğal kaynaklarımızı korurken, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarımızla ilçemizin yeşil alan kapasitesini artırıyoruz. Özellikle ‘Sıfır Atık Projesi’, ‘Atmazsan Batmaz’ ve ‘Atma Kazan’ kampanyaları ile atıkların kaynağında ayrıştırılması amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Çevreye ve doğaya zarar verecek atıkların geri dönüşüme kazandırılması için gayretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

 

TEMİZLİK AYI İLAN EDİLDİ

 

Haziran ayını ‘Temizlik Ayı’ ilan ettiklerini ve bu konuda çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Başkan Yüksel, “Bunun yanı sıra Hürriyet Mahallesi’nde pilot olarak başlattığımız ‘Çöp Çıkarma Saati’ uygulaması ile çöplerin konteynerlerde daha kısa süre beklemesini sağlamak, şehrimizde kötü koku oluşmasını engellemeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Haber / Buse SERİN