Yatırım olanakları görüşüldü

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde çevrim içi ortamda Moldova Cumhuriyeti ve Tekirdağ İş Dünyası Mevcut Ekonomik ve Yatırım Olanakları İş Birliği Toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 10.06.2021 14:56:00 0
Yatırım olanakları görüşüldü

Moldova Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği işbirliğinde düzenlenen toplantıya Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Moldova Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Dmitri Croitor ve Tekirdağ TSO üyeleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Cengiz Günay, Tekirdağ hakkında bilgi verdi. Tekirdağ’ın, konumu itibarı ile İstanbul’a ve Avrupa’ya yakınlığı ile oldukça cazip yatırım imkanları sunduğunu kaydeden Günay, Tekirdağ’ın, Trakya’nın sosyal, kültürel, ekonomik anlamda gelişmiş; denize 135 km kıyısı olan, bir milyondan fazla nüfusu barındıran önemli bir kenti olduğunu dile getirdi.

 

“PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

 

İl genelinde 13 Organize Sanayi Bölgesi ve 1 Avrupa Serbest Bölgesi ile Türkiye genelinde tüm gelişmişlik endekslerinde ya başlarda ya da iller arasında ilk 10’da yer aldığını söyleyen Günay, “Tekirdağ’ı dört ana sektör başlığı altında inceleyebiliriz; Tarım ve Hayvancılık, Hizmet Sektörü, Sanayi Üretimi ve Lojistik Sektörü. Bunların yanı sıra üyelerimizin dünya ile rekabette avantajlı tarafta yer almaları için çalışmalarımız ve projelerimiz devam ediyor” dedi. Günay, Türkiye ile Moldova arasındaki stratejik ortaklığın pekişmesi ve ekonomik işbirliğinin artması için bu toplantının büyük önem taşıdığını ifade etti. Konuşmaların sonrasında Büyükelçi Dmitri Croitor tarafından Moldova Cumhuriyeti’nin ticari ve ekonomik potansiyeli ile yatırım işbirliği olanakları hakkında sunum yaptı.

 

Haber / Erdal AYDIN