Rektör Tabakoğlu, intörn hekimlerle bir araya geldi

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, mesleğe adım atmak üzere olan genç hekimlerle buluştu.

GÜNDEM 10.06.2021 14:24:00 0
Rektör Tabakoğlu, intörn hekimlerle bir araya geldi

Çevrim içi ortamda düzenlenen buluşmada Rektör Tabakoğlu, doktorluk mesleği ile ilgili tecrübe, anekdot ve tavsiyelerini genç hekim adaylarıyla paylaştı.

 

“İNANIRSANIZ, BAŞARAMAYACAĞINIZ HİÇBİR ŞEY YOK”

 

Tıp eğitimini başarıyla tamamlayan genç hekim adaylarını tebrik eden Rektör Tabakoğlu “Eğer bir şeyleri başarmak ister ve gerçekten inanırsanız, başaramayacağınız hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Sadece hayal edin ve hedeflerinize sıkı sıkıya sarılın. Başarı, hepimizin arzuladığı ve uğrunda çalıştığı bir şey. Karşınıza engeller çıksa da vazgeçmemeli, asla umudunuzu kaybetmemelisiniz” dedi.  Tabakoğlu, hekim olmanın bir ayrıcalık olduğunu ancak fedakârlık, sabır ve iyi insan olmayı gerektirdiğini belirterek “Bu kutsal meslekte enstrümanınızın insan olduğu gerçeğini asla unutmayın. Hastalarınıza tatlı dil, güler yüz ve sevgi göstermekten kaçınmayın. Keskin bir dinleyici ve vicdanlı bir gözlemci olun. Çok iyi bir hekim olmanızın yanı sıra hastalarınızı sabırla, ilgiyle dinleyin. Dertlerine sevgi ve şefkatle yaklaşın. Hastalarınızla, kendinizle ve tüm insanlıkla dost olun” tavsiyelerinde bulundu.

 

 

ÖĞRENCİLERDEN NOBEL İSTEDİ

 

Trakya Üniversitesi’nin akademik, sosyal ve kültürel yönden öğrencilerin gelişimine büyük titizlik gösterdiğini kaydeden Rektör Tabakoğlu, “Yıllar sonra sizleri Nobel Ödülü almış, dünyaya damgasını vurmuş, insanlığın faydasına çalışan bilim insanları olarak görmek istiyoruz. Bu mutluluğu bize yaşatacağınıza inanıyorum” dedi.

 

Haber / Erdal AYDIN