Bakanlık kaçak yapılaşmaya göz açtırmıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, Çatalca'da hazine arazileri üzerine inşa edilen 23 kaçak evi yıktı, Hallaçlı Mahallesi'nde ise 14 villanın sahiplerine e?

GÜNDEM 9.06.2021 17:39:00 0
Bakanlık kaçak yapılaşmaya göz açtırmıyor

İstanbul'un en büyük yüz ölçümlü ilçesi Çatalca'da yapılan işgalleri sonlandırmak amacıyla kaçak yapı yıkımları devam ediyor.

 

39 mahallesi olan ilçede orman ve hazine arazileri ile şahsa ait imara aykırı yapılmış yapıların yıkımları gerçekleştiriliyor. Bölgede bir süre önce el değiştiren ve üzerine konut yapılan araziler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Çatalca Belediyesi’nin çalışmalarıyla tek tek tespit ediliyor. Söz konusu arazilerde bulunan konutlar imar izni olmadığı için kaçak sayılıyor ve yıkılıyor. Arsaların büyük bir çoğunluğu ise “hobi bahçesi” yapmak amacıyla alınıyor ancak üstüne prefabrik veya betonarme konut inşa ediliyor. Tespit edilen kaçak yapıların yıkım işlemleri belediye ekipleri tarafından yapılıyor.

 

 

37 KAÇAK EV VE VİLLA TESPİT EDİLDİ

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemeler sonunda Çatalca'da hazine arazileri üzerine yapılmış 37 kaçak ev ile villa tespit etti. Ekipler, dün Halaçlı, Karamandere ve Aydınlar Mahalleri’ndeki kaçak 23 evin yıkımını gerçekleştirdi.

 

 

BİR GÜN SÜRE VERDİLER

 

Yıkım sırasında jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Halaçlı Mahallesi´nde bulunan 14 kaçak villanın yıkımında ise ekipler, çevredekilerin tepkisiyle karşılaştı. Yapılan görüşmeler sonunda 14 villanın sahiplerine, eşyalarını boşaltılması için saat 08.00´a kadar ek süre verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ