Gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldiler

Çerkezköy'de faaliyet gösteren UMAY Arama Kurtarma Derneği Başkanı Mustafa Tokgöz, dernek yönetimi ve üyeler; gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

GÜNDEM 9.06.2021 17:32:00 0
Gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldiler

Derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Tokgöz, dernek bünyesinde ilk etapta 5 kişinin eğitici eğitmenliği aldığını ve Çerkezköy’de sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilere eğitimler verdiğini belirtti. Dernek olarak Çerkezköy’de şu ana kadar 3 bin 500’e yakın kişiye afet bilinci eğitimi verdiklerini söyleyen Tokgöz, 15-17 Haziran’da da 2. Etap eğitici eğitmenlik sınavlarının başlayacağını ve bu sınavlara dernekten 10 kişinin katılacağını belirtti. Eğitim isteyen kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlara eğitimler verdiklerini söyleyen Dernek Başkanı Tokgöz, gönüllü sayılarını da her geçen gün arttığını belirterek “Derneği ilk açtığımızda pandemi sürecinde 250-300 olan gönüllü sayımız şuanda 800’ü geçti” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN ARAMA KURTARMA EKİPLERİNE İHTİYACI VAR”

 

Deprem kuşağında yer alan Tekirdağ’ın arama kurtarma ekiplerine ihtiyacının olduğunu söyleyen Mustafa Tokgöz, “Biz istiyoruz ki Trakya’da bulunan her insan afet konusunda ufak da olsa bir bilgi sahibi olsun. Ama biz kendi açımızdan baktığımız zaman bizim dernek olarak zaten şu an 30 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. Biz ekibimizi büyütmek istiyoruz fakat bu ekibin büyümesinin de belli bir süreci var” dedi. Bir arama kurtarma personelinin yetişmesinin 8 ayı bulduğunu kaydeden Tokgöz, “Çerkezköy’de bir afet olsa biz ilçeyi organize edecek durumdayız. Tekirdağ’daki insanların iş ve ev gibi yoğun tempoları var. İnsanlar zaten 8-12 saat fabrikada çalışıyorlar. Bu insanları bir de tutup zamanlarından feragat ettirip 8 ay eğitime gönderemiyoruz. Gerçekten bu süreç zorludur. Tekirdağ’da bu eğitimi alabileceğimiz yer bulunmuyor. Bu eğitimin alınabilmesi için personeli İstanbul, Sakarya ya da Bursa’ya göndermek gerekiyor. AFAD’ın buralarda birlikleri var” dedi.

 

TEKİRDAĞ DEPREM BÖLGESİNDE YER ALIYOR

 

Derneğin tamamen gönüllülük esasına dayalı olduğunu belirten UMAY Arama ve Kurtarma Derneği Başkan Yardımcısı Dilek Köksal da “Tekirdağ deprem bölgesinde yer alıyor. Depreme karşı hassas olduğum için dernek kurulmasında yardımcı oldum” dedi. Tunalı Butik Hotel’de düzenlenen kahvaltı programına UMAY Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tokgöz, Dernek Başkan Yardımcısı İYİ Partili Çerkezköy Belediyesi Meclis Üyesi Dilek Köksal, dernek üyeleri ve basın mensupları katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU