Aday öğrencilere Trakya Üniversitesi tanıtıldı

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından aday öğrencilere yönelik "2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci Adayları Üniversite Tanıtı

GÜNDEM 9.06.2021 12:00:00 0
Aday öğrencilere Trakya Üniversitesi tanıtıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz katılımı ile Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç’ün moderatörlüğünde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, TÜYOMDER Başkanı Dr. Selçuk Yazar, Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Aynur Tüsgil ve Erasmus Ofisi’nden Öğr. Gör. Özay Ak katıldı.

 

“TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDE OKUMAK BİR AYRICALIK”

 

Trakya Üniversite hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Uluslararası öğrencilerimizin gönlümüzdeki yeri ayrıdır. Onları evladımız, kardeşimiz biliriz; dertleri, bizim dertlerimizdir. Her koşulda yanınızdayız. Bir arkadaşımız hastalandığında, değerli Murat Türkyılmaz Hocam hemen yanına gider, hastanede yanında bekler. Bir öğrencimizin göç idaresinde sorunu olduğu zaman hemen oraya gideriz, problemini çözmeye çalışırız. Yani öğrencilere hizmet eden ulaşılabilir bir teşkilatımız var. Trakya Üniversitesi ve Edirne, uluslararası öğrenci memnuniyeti açısından yapılan anketlerde Türkiye’de ilk beşte yer alıyor. Evinizdeymiş gibi rahat hissedeceğiniz bir üniversite. Güçlü akademik kadrosu ve alt yapısıyla geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağız sizleri. Trakya Üniversitesi’nde okumak bir ayrıcalıktır” dedi.

 

2 BİN 500 KONTENJAN

 

Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da ‘Trakya Üniversitesinde okumak istiyorum’ diyen hiçbir öğrenciyi dışarıda bırakmadıklarını belirterek, “Trakya Üniversite olarak 2 bin 500 kontenjanla, en çok kontenjanı Batı Trakya’ya ayıyoruz. Ben okumak istiyorum diyen hiçbir öğrenciyi dışarda bırakmıyoruz. Yeter ki Trakya Üniversitesinde okumak istiyorum deyin” dedi. Etkinlikte; Öğr. Gör. Burak İşçimen, Dr. Selçuk Yazar, Öğr. Gör. Aynur Tusgil ve Öğr. Gör. Özay Ak’ın sunumlar yaptı.

 

Haber / Buse SERİN