Kırklareli ekonomisine değer katacaklar

Kırklareli'deki tıbbi aromatik bitki üreticileri kooperatif kurmak için çalışmalarını tamamladı. Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, "Üreticilerimiz lavantadan katma değeri y

GÜNDEM 8.06.2021 12:34:00 0
Kırklareli ekonomisine değer katacaklar

Lavanta üreticileri lavantadan katma değeri yüksek ürünler elde etmede kooperatifleşme gerekliliği konusunda Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden bilgilendirme amaçlı toplantı talep ederken, uzun süren toplantılar sonucunda, üreticiler bir araya gelerek Sınırlı Sorumlu Kırklareli Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve İşletme Kooperatifi kurulması için hazırladıkları dilekçeyi Ticaret İl Müdürlüğü’ne teslim etti.

 

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy, kooperatifin hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, Tarım İl Müdürlüğü olarak üreticilere ellerinden gelen bütün desteği verdiklerini bundan sonra da vermeye devam edeceklerini söyledi. Aksoy, “Birlikten kuvvet doğar. Kooperatifçilik birlikte iş yapma, birlikte çalışma kısaca iş birliğidir. Üreticilerimiz lavantadan katma değeri yüksek ürünler üreterek hem pazarda söz sahibi olacaklar hem de ilimiz ekonomisine değer katacaklar” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ