"Bisiklet, sürdürülebilir ulaşımın en önemli sembolüdür"

Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde hizmete sunulan bisiklet yolunda Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla bisiklet turu düzenlendi. Bisiklet turunun ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Bisi

GÜNDEM 8.06.2021 11:53:00 0

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını teşvik etmek amacıyla ilan ettiği Dünya Bisiklet Günü’nde Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde personel, öğrenciler ve halkın kullanımına sunulan bisiklet yolu kutlamaya ev sahipliği yaptı.

 

BİSİKLET YOLUNDA PEDAL ÇEVİRDİLER

 

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, enstitü, fakülte ve meslek yüksekokulu sekreterleriyle bir araya gelerek bisiklet yolunda pedal çevirdi. Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Sarıoğlu’nun da katıldığı etkinlikte bisiklet kullanımının ekonomik, çevreci, kültürel faydalarına dikkat çekildi.

 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIMIN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜ”

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmayı amaç edinen, ekolojik değerleri, çevreciliği ve sürdürülebilirlik kaygısını kurum kültürüne yayan, karar verme süreçleri ve uygulamalarda ana kıstas kabul eden bir yönetim anlayışı ortaya koyduklarını belirterek, “Bisiklet ruhsal ve fiziksel sağlığın gelişmesine yardımcı, doğaya uyumlu, sürdürülebilir ulaşımın en önemli sembolüdür. Bisikletin günlük yaşam içinde kullanımına yönelik teşvik ve tedbirler dünya genelinde uygulanmaktadır. Trakya Üniversitesi olarak bisikletin günlük yaşamda daha çok kullanılmasını teşvik etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Balkan Yerleşkemizdeki bisiklet yolunda öğrencilerimizi, personelimizi ve halkımızı bisiklet kullanırken görmekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

 

“SOSYAL BİR ETKİLEŞİM ARACIDIR”

 

Toplumda bisiklet kültürünün gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve SKS Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen de, “Üniversitemizde sürekli olarak bilim, teknoloji, turizm ve çevre bilinci gibi pek çok konuda öncü projeler hayata geçiyoruz. Bisiklet yolumuz sağlıklı yaşam ve çevre bilincini günlük ve toplumsal yaşama entegre etmeyi amaçladığımız projelerimizden biri. Bisiklete binmek güvenilir, temiz, sağlıklı, çevreci ve sürdürülebilir bir ulaşım aracı olmasının yanı sıra insanları bir araya getiren sosyal bir etkileşim aracıdır. Aynı zamanda bisiklet hoşgörü, anlayış, saygı ve barış kültürünü temsil etmektedir” dedi.

 

“DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

İşçimen, “Bu yıl bugünü Balkan Yerleşkemizde hayata geçirdiğimiz bisiklet yolumuzda birim sekreterlerimiz ve hocalarımızla birlikte pedal çevirerek kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Trakya Üniversitesi yönetim anlayışı olan çevreci ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirmeye ve yerel ve ulusal düzeyde sürdürülebilir kalkınmaya destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bisiklet turunun ardından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önünde birim sekreterleriyle bir araya gelen Öğr. Gör. Burak İşçimen, katılımları ve gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Yerleşkelerdeki imkânların iyileştirilmesi, yaya ve bisikletlilerin güvenliğini sağlayacak önlemlerin alınmasına dair görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ