Başakşehir Okulları'na yeşil bayrak

Fen Bilimleri Zümresi koordinatörlüğünde 2 yıldır yürütülen Eko-Okullar Projesi'ni tamamlayan Başakşehir Okulları, yapılan çalışmalar sonucunda yeşil bayrak ödülünü kazandı. BaÅ?

GÜNDEM 7.06.2021 17:03:00 0
Başakşehir Okulları

Eko-Okullar Programı’nın okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir program olduğunu kaydeden yetkililer, “Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağlar” dedi.

 

 ÖDÜLÜN GEÇERLİLİK SÜRESİ 2 YIL

 

Yetkililer, “Eko-Okullar Programı, okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir program sunmasının yanı sıra; program dahilinde yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış okullara Yeşil Bayrak ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşır. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir.  Ödülün geçerlilik süresi 2 yıldır bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekir Eko-Okullar uzun verimli bir programdır” dedi.

 

 

TOHUM BOMBALARI YAPTILAR

 

Okulun Fen Bilimleri Zümre Başkanı Büşra Oral da, “2 yıl boyunca Çöp Atık & Geri Dönüşüm konusunda Eko-Tim öğrencileri ile beraber çeşitli etkinlikler yaptık. Yapılan etkinlikler arasında atık malzemelerden yapmış oldukları enstrümanlar da yer almaktadır. Bu enstrümanlar ile öğrenciler Müzik öğretmenleri eşliğinde geri dönüşüme dikkat çektiler. Öğrencilerimiz uzaktan eğitim sürecinde evlerinde de geri dönüşüme önem vererek kaynakların ayrı toplanması için çalışmalar başlattı. Biyoçeşitliliği arttırmak adına çevrelerine atacakları tohum bombaları yaptılar. Atık malzemeleri değerlendirerek yeniden kullanmaya dikkat çekmek adına ve herkesin görmesini sağlamak amacıyla uçurtma yaptılar. Öğrencilerimize çalışmalarından ve velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

“ÇEVRECİ PROJELERE DAHİL OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Başakşehir Ortaokul Müdürü Aylin Arda da, “Çevre ile ilgili projelere özellikle dahil olmaya çalışıyoruz. Eko-okullar projemizi tamamladık, Sosyal Bilgiler zümremizle de ‘Okullarda Orman’ projesini yürütmekteyiz. Bu projelerde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimi kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ