Milli güreşçiden Rektör Tabakoğlu'na ziyaret

Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemize altın madalya kazandıran Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı öğrencisi milli güreşçi Yasemin Adar, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erha

GÜNDEM 7.06.2021 13:18:00 0
Milli güreşçiden Rektör Tabakoğlu

Ziyarette milli sporcuya ziyaretinde Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kadın Güreş A Milli Takım Kondisyoneri Doç. Dr. İsa Sağıroğlu ve Milli Takım Teknik Direktörü, Trakya Üniversitesi öğrencisi Efraim Kahraman eşlik etti. Ziyarette konuşan  milli sporcu Adar, Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının ardından tek hedefinin Olimpiyat şampiyonu olarak, Türk Kadın Güreş tarihinde bir ilke imza atmak olduğunu ifade etti. Bu konuda hazırlıklarının ve çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Adar, “Sadece orada olmak değil, ülkemize yeni bir başarı hikâyesi yazdırmak istiyorum. Bu beni daha çok motive ediyor. Olimpiyat şampiyonluğu için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. İnşallah bu gururu hep birlikte yaşayacağız” dedi.

 

“KADIN GÜREŞ TARİHİMİZDE BİR EFSANE OLACAĞINA İNANIYORUM”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da, olimpiyat oyunlarında altın madalya kazanacağına olan inancını dile getirdi. Yasemin Adar’ın Trakya Üniversitesi öğrencisi olmasından gurur duyduklarını söyleyen Tabakoğlu, “Sporcumuzun kariyerindeki tek eksik olan olimpiyat madalyasını da kazanarak kadın güreş tarihimizde bir efsane olacağına inanıyorum. Daha önce Dünya ve Avrupa şampiyonu olan sporcumuz, bugüne kadar kazandığı başarılarla bizlere büyük bir gurur yaşattı. Olimpiyatlar gibi uluslararası bir organizasyonda yer alması ve ülkemizi temsil edecek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek milli sporcuya başarılar diledi.

 

Haber / Ruşa ELMA