Tohumluk yem bitkileri üreticilere dağıtılacak

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından köyden kırsal mahalleye dönüştürülen alanlarda tarımsal üretim yaparak elde edeceği tohumluk yem bitkilerinin üreticilere dağıtacağı belirtildi.

GÜNDEM 7.06.2021 13:07:00 0
Tohumluk yem bitkileri üreticilere dağıtılacak

Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, geçen yıl pilot uygulaması gerçekleştirilen çiftçilere destek projesi kapsamında bu yıl, tarım arazilerinde yaklaşık 1000 dönümlük yulaf tohumu, 2500 dönümlük arpa tohumu, 500 dönümlük fiğ tohumu üretileceğini belirtti.

 

ÜRÜNLERİ BİRÇOĞU TARLALARDAN ELDE EDİLECEK

 

Belediyenin aşevinde hazırlanan yemeklerde kullanılan pirinç, fasulye, nohut, mercimek, sıvı yağ ve un gibi gıdaların, belediye bünyesinde bulunan tarım arazilerinden elde edileceğini ifade eden yetkililer, “Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan erzak kolilerinin içinde yer alan ürünlerin birçoğu Süleymanpaşa Belediyesi’nin tarlalarından elde edilecek” dedi.

 

 

“ÖNCÜ OLMAK İSTİYORUZ”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel de belediye tarlalarımızda tarımsal faaliyetlerini sürdürerek kendi ürünlerini üreteceklerini ifade ederek, Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait tarlalarda gerçekleştirilecek üretimin yanı sıra, seracılık faaliyetlerine de başlayacaklarını dile getirdi. Pilot olarak 60 dönümlük alanda kuracakları sera ile yaş sebze ve meyve üretimi konusunda da öncü olmak istediklerini söyleyen Yüksel, “Meyve ve sebze ihtiyacını ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege Bölgesi’nden karşılayan İstanbul’un yanı başında bulunan bir ilçeyiz” dedi. Yüksel, böylesine devasa büyüklükteki bir şehrin ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
 

Haber / Buse SERİN