Geri Dönüşüm Parkı oluşturuldu

Edirne Keşan'a bağlı Yeni Mahalle´deki 2,5 dönümlük alanda atık malzemelerden yapılan maketlerle 'Geri Dönüşüm Parkı' oluşturuldu. Parkı ziyaret eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacı

GÜNDEM 7.06.2021 11:11:00 0
Geri Dönüşüm Parkı oluşturuldu

Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki kademe binasında toplanan cam atıklar, plastik, araç lastiği, demir ve ahşaplar geri dönüşüme kazandırılıp motosiklet, hayvan, araba, tank, uçak, yel değirmeni ve ağaç maketlerine dönüştürüldü. Parktaki maketlere çocuklar ve aileleri ilgi gösterdi.

 

“ÇOCUKLARIMIZA MİRAS BIRAKACAĞIZ”

 

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da parkı ziyaret etti. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, çevreyi hor görenin geleceği de hor göreceğini belirterek, "Bizim kültürümüzde toprağı hem ana, hem de yar olarak görmek, suyu aziz bilmek, ekmeği öpüp alnına götürmek vardır. Bizim için deniz temizliği de, çevre temizliği de, hava temizliği de, gürültü temizliği de yaşama ve ekolojiye ilişkin her ne varsa çok önemlidir. Çocuklarımıza bunu miras bırakacağız. Çünkü yaşayacağımız başka bir dünya yok. Bizim de bu mirasa ihanet etmeden torunlarımıza ve çocuklarımıza bırakma zorunluluğumuz olduğunu belirtmek istiyorum. Burada görev hepimize düşüyor” ifadelerini kullandı.

 

 

“SADECE LAFLA ÇEVRECİLİK OLMUYOR”

 

Çocuklara daha iyi ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin görevi olduğunu ifade eden AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da, "Sadece lafla çevrecilik olmuyor. AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz günden bugüne 4,5 milyarın üzerinde ağaç diktik, dikmeye devam ediyoruz. Çevre çok önemli, korumamız lazım. Marmara Denizi´nde yaşanan deniz salyası kirliliği de hepimiz için çok büyük bir üzüntüdür. Ergene Nehri´ndeki kirliliğin azaltılması için de inanılmaz bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

ÖDÜLLÜ YARIŞMA İLE İSİM ARANACAK

 

Keşan Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü personeli Mustafa Özdemir ise, "Belediye başkanımızın projesi üzerine elimizdeki malzemelerle neler yapabiliriz, bunun arayışına girdik. Elimizde olan, en fazla, atık malzeme araç lastikleri ve hurda demirdi. Önce araç lastiklerinden saksılar yaparak başladık bu işe. Oturma grupları yaptık. Daha sonra daha büyük ebatta olan maketlere geçtik. Yel değirmeni, uçak, araba, tank, araba gibi birçok maket yaptık. Bunun sonucunda da bu maketleri parkta sergiledik. Gelecek nesillere örnek olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Keşan Belediyesi tarafından sosyal medya hesapları üzerinden düzenlenecek ödüllü yarışmayla parka isim aranacağı ve sonrasında resmi açılış töreni yapılacağı kaydedildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ