Kapaklı'da muhalefet hakimiyeti

Kapaklı Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumunda komisyon raporlarını görüştü. Teröristler tarafından döşenen mayına basarak iki bacağını kaybeden Gazi Ta

GÜNDEM 4.06.2021 17:20:00 0
Kapaklı

Kapaklı Belediye Meclisi, Haziran Ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci oturumunu bugün saat 14.30’da yapıldı. Ankara’da olan Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in katılmadığı toplantıya Meclis Başkan Vekili Naciye Topçu başkanlık etti.

 

KAPAKLI MECLİSİ TOPÇU BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI

 

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ve plantıda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ilk olarak ‘ilçe sınırları içinde işlek caddelerden birine İstiklal Marşı Caddesi isminin verilmesi’ talebine ilişkin İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Komisyon raporunda ilçe sınırlarında 3 farklı mahallede Namık Kemal Caddesi isminin yer aldığı tespitinin yapıldığı belirtilirken, Karaağaç Mahallesi’nde bulunan Namık Kemal Caddesi isminin İstiklal Marşı Caddesi olarak değiştirilmesine ilişkin komisyon raporu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

Mimar Sinan Caddesi sınırları içerisinde yer alan Namık Kemal Caddesi isminin de Andımız Caddesi olarak değiştirilmesine ilişkin İmar komisyonu raporunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, mülkiyeti belediyeye ait olan Saray Büyükyoncalı Mahallesi 2026 ada 1 numaralı parselde bulunan taşınmazın tahsis kararının kaldırılması talebine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu Raporu görüşüldü. Konuya ilişkin komisyon çalışmalarının devam etmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

 

REVİZYON UYGULAMA İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

 

Atatürk Mahallesi 176-180-1687 adalar ile 180 adanın kuzeyinde yer alan tescil harici alana ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı değişikliğinin kabul edilerek onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilmesinin oy birliği ile karara bağlanmasının ardından, Pınar Bulvarı Sağlıklaştırma ve Yenileme inşaatı bedelinin tamamının belediye bütçesinden karşılanması konusunda da Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu çalışmalarının devam etmesi kararlaştırıldı.

 

TARIK CÜR’E 400 BİN TL YARDIM

 

Toplantı Türkiye Belediyeler Birliği’nin talebi doğrultusunda ‘Hayat Boyu Öğrenme’ adının ilçede herhangi bir yola verilmesi talebine ilişkin İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam ederken, konuyla ilgili komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verildi. Belediye mülkiyetinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi 491 ada 6 nolu parselde yer alan 316 metrekarelik arsa vasfındaki taşınmazın satışa çıkarılmasının uygun olduğuna ilişkin komisyon raporunun kabul edilmesinin ardından 2019 yılında Hakkari’de teröristler tarafından döşenen mayına basarak iki bacağını kaybeden Uzman Onbaşı Tarık Cür’e 400 bin TL nakdi yardım yapılması konusu da komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi. CHP’li Komisyon Üyeleri Muzaffer Yıldıran ve Yalçın Hal, diğer gazi ve şehit yakınları için de bu tür yardımların yapılmasını istedi.

 

KOMİSYON RAPORU REDDEDİLDİ

 

Telekominikasyon altyapı ve şebekelerinden alınması gereken Geçiş Hakkı Bedeli Ücret Tarifesine ilişkin komisyon raporunun kabul edilmesinin ardından, Kapaklı Müftülüğü tarafından yapımına başlanan Ravza Camii ve Külliyesi’ne yardım yapılmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon oy birliğiyle cami için Kapaklı Müftülüğü’ne 400 bin TL kaynak aktarılması ve bu doğrultuda ortak hizmet projesi yapmak üzere belediye başkanına yetki verilmesine karar verdi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Sekmen, 400 bin TL’nin caminin ihtiyaçları için yeterli olmadığını belirterek 600 bin TL yardım yapılması önerisinde bulundu ve bunun oylanmasını istedi. CHP Grup Sözcüsü Halil İbrahim Erkan da bu talebin ardından hem komisyon raporunun hem de 600 bin TL yardım yapılması konusunun oylanması gerektiğini ifade etti. Yapılan oylamada Ravza Cami ve Külliyesi’ne 400 bin TL yardım yapılmasına ilişkin komisyon raporu CHP Grubu ile AK Parti grubundan İbrahim Aktürk, Adem Sekmen, Veysel Güven ve MHP Meclis üyeleri Serkan Genç, Emrah Sevinç ve Feyzullah Yorulmaz’ın oylarıyla reddedildi.

 

400 BİN TL YERİNE 600 BİN TL

 

Bunun üzerine, 600 bin TL yardım yapılması oylanırken, 600 bin TL’lik yardım CHP’li Meclis Üyeleri, AK Parti grubundan İbrahim Aktürk, Adem Sekmen, Veysel Güven ve MHP Meclis üyeleri Serkan Genç, Emrah Sevinç ile Feyzullah Yorulmaz’ın oylarıyla meclisten geçti. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisi’nden 1 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu alınmasına ilişkin komisyon raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü tarafından belediye adına tahsis edilerek belediye hesaplarına gönderilen 1 milyon TL şartlı nakdi yardımın kabul edilmesi ve yardımla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilecek taahhütname ve protokolü imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin komisyon raporu da oy birliği ile kabul edildi. Gazi Tarık Cür’e bir arsa alınarak üzerine ev yapılması amacıyla düzenlenen yardım kampanyası için açılan hesapta toplanan 84 bin 111,69 TL’nin bahse konu amaç için kullanılmak üzere şartlı bağışın kabulünün uygun olduğu yönündeki komisyon raporu da görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de MHP’li meclis üyeleri Serkan Genç ve Emrah Sevinç’in sunduğu ‘Mescid-i Aksa isminin herhangi bir park, sokak ve caddeye verilmesi’  konulu önergeye ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşülürken, komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU