Bisiklet yolları imar planlarına işlenecek

Lüleburgaz Belediye Meclisi, Lüleburgaz'ı bisiklet dostu şehre dönüştürmek için mevcuttaki ve ileride yapılacak ulaşım amaçlı bisiklet yollarının imar planlarına işlenmesine karar verdi. Toplant

GÜNDEM 4.06.2021 16:58:00 0
Bisiklet yolları imar planlarına işlenecek

Lüleburgaz Belediye Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Eylem Planı doğrultusundaki daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında önemli bir karara imza attı. Meclis, bisiklet yollarının 1/5000 ölçekli nazım imar planları ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planına işlenmesine yönelik karar aldı. Oy birliğiyle geçen kararla birlikte Lüleburgaz’daki mevcuttaki bisiklet yolları ile ilerleyen süreçte yapılacak bisiklet yolları imar planlarında yer alacak.

 

YÜZDE 45’E KADAR HİBE DESTEĞİ SAĞLANABİLECEK

 

Belediye Meclisi’nin aldığı kararla birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile İl Bank A.Ş. arasında imzalanan protokol çerçevesinde geliştirilecek projelere toplam finansmanın yüzde 45’ine kadar hibe desteği de sağlanabileceği, bu nedenle meclisin aldığı karar sonucunda yapılacak olan bisiklet yollarında finansman desteğine de başvurulabileceği belirtildi. Belediye tarafından geçtiğimiz aylarda hazırlanan “Bisiklet Master Planı’yla” Yenice Caddesi’nden İstasyon Caddesi üzerinden Durak Mahallesi’ne kadar kentin kuzeyden güneye kadar bisiklet yoluyla çevrelenmesinin planlandığını  belirten yetkililer bisiklet yollarının ilk etabının Özgürlük Caddesi’nde gerçekleştirdiğini belirtti.  Alınan kararın ardından mecliste kısa bir konuşma yapan Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli ise, “Anlamlı bir günde, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde bisiklet dostu kenti olma yolunda hızla ilerleyen Lüleburgaz’da bu kararı aldığınız için ben meclisimizi kutluyorum” dedi.

 

İSMİ PARKA VERİLDİ

 

Lüleburgaz Belediye Meclisi, geçtiğimiz yıl Kasım ayında koronavirüse yakalanarak hayatını kaybeden Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Erol Özgür’ün adının, Siteler Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve içerisinde Göç Anıtı’nın da bulunacağı 8 No’lu parka verilmesine de oy birliğiyle karar verdi. Aynı zamanda kendisi de göçmen olan Erol Özgür’ün adı, o parkta ölümsüzleşmiş olacak. Kendisi de aynı zamanda göçmen olan merhum Erol Özgür’ün yaşadığı dönemde büyük emeklerinin olduğu 5 bin metrekarelik park, Göç Anıtı’nın da yapılmasıyla birlikte bölgenin önemli yerlerinden biri olacak.

 

Haber / Erdal AYDIN