Temiz Tuvalet Sağlıklı Gelecek Projesi

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi'nce uygulamaya konulan "Temiz Tuvalet Sağlıklı Gelecek Projesi" kapsamında Karakoç Köyü'nde yapımına başlanan tuvalet tamamlandı. Valilik taraf?

GÜNDEM 4.06.2021 16:56:00 0
Temiz Tuvalet Sağlıklı Gelecek Projesi

Proje ile ilgili Kırklareli Valiliği’nden yapılan açıklamada, halk sağlığını koruma amaçlı ileri teknolojiden faydalanarak planlanan tuvalet projesinin tasarımının ilde bulunan cami ve köy tuvaletlerine, umumi tuvaletlere, yeni yapılacak kamu kurumlarının, okul ve spor salonu tuvaletlerine uygulanarak, il genelinde bulunan halka açık tüm tuvaletlerin yenilenmesinin amaçlandığı belirtilerek, “Öncelikle halkın yoğun kullanımının olduğu tuvaletlerde; ileri teknoloji imkânları kullanılarak gerçekleşecek olan yenileme çalışmaları, daha sonra tüm ildeki umumi tuvaletlere, okul ve yeni yapılacak olan kamu kurum tuvaletlerini de kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Bu proje için tek tip bir proje hazırlatılmıştır. Uygulama kapsamına giren her yerde tek tip hazırlatılan projeye bağlı kalarak yenileme çalışmaları yapılacaktır. Ayrıca yapılacak olan yenileme çalışmaları kapsamında camilerimizde bulunan abdesthanelerimiz de yenilenerek var olan tesisatlarına sıcak su tesisatı eklenecek, bu sayede vatandaşlarımızın hijyenik bir ortamda olumsuz hava koşullarından etkilenmeden abdesthanelerimizden faydalanması sağlanacaktır” denildi.

 

ÜST DÜZEY TEMİZLİK BİLİNCİNİN OLUŞMASI SAĞLANACAK

 

Proje sayesinde cami tuvaletleri ve abdesthanelerin hijyen konusunda topluma örnek teşkil eder bir duruma gelmesinin sağlanacağı belirtilen açıklamada “Valiliğimizin başlattığı; Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Özel Sektör girişimleri ile desteklenecek projemiz kapsamında, ulaşılmak istenen tuvalet temizliği ve hijyen konusundaki hedefler yerine getirilmiş olacaktır. Projemiz sayesinde; özellikle koronavirüsle mücadele ettiğimiz bugünlerde temizliğin öneminin vatandaşlarımız tarafından bir kez daha anlaşılması, aynı zamanda dinimizde ve kültürümüzde var olan temizlik anlayışının hassasiyetle sürdürülmesi noktasında, temizlik hususunda alınan tedbirlerimizin önemi bir kez daha vurgulanarak, toplumda üst düzey temizlik bilincinin oluşması sağlanacaktır” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ