Vali Bilgin'den koruyucu ailelere ziyaret

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte koruyucu aileleri ziyaret etti. Koruyucu Aile Projesi kapsamında, Kırklareli'de koruyucu aile olan Girgin ve Özlü ailelerini ziyaret eden Bilgin, koruyucu ailelerl

GÜNDEM 4.06.2021 16:51:00 0
Vali Bilgin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla toplumda koruyucu aile hizmetinin farkındalığı arttığını, korunma ve bakım altında olup koruyucu aile hizmetinden yararlanan çocuk sayısında önemli bir artışın sağlandığını ifade eden Vali Bilgin, kimi zaman vatandaşların koruyucu aile olmak istediklerini fakat çocukların bakımlarını maddi olarak karşılayamayacaklarından endişe duyduklarını belirterek, “Her zaman milletimizin yanında olan devletimiz, çocuklarımızın bakımları için ailelere aylık olarak maddi destek sağlıyor. Engelli çocuklarımızın bakımlarında bu destek yüzde elli oranında artırılıyor. Öğrenim ve sağlık masrafları yine devletimiz tarafından karşılanıyor. Ayrıca koruyucu ailelerden sosyal güvencesi olmayan vatandaşlarımızın, talepleri olursa Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında sigortası da yapılıyor” dedi.

 

 

KAN BAĞI DEĞİL, KALP BAĞI ÖNEMLİ

 

Bir çocuğu aile olarak sahiplenilmesi için, kan bağının değil kalp bağının esas olduğunu, anne ve baba olmanın biyolojik sebeplerle değil, merhametle başladığını kaydeden Bilgin, koruyucu ailelere bu erdemli davranışlarından dolayı teşekkür etti.

 

ÜSKÜP BELDESİNİ DE ZİYARET ETTİ

 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, eşi İlknur Bilgin ile birlikte Üsküp beldesini de ziyaret etti. İlk olarak Ayna ve Matyar ailelerini ikametlerinde ziyaret eden Bilgin, öğrenimlerine devam eden çocuklarına hediyeler verdi. Bilgin, hane ziyaretleri sonrasında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından KKKA hastalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla uygulamaya konulan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Projesi Tanıtımı ve İlaç Dağıtım Programına katıldı.  Programın açılışında konuşan Bilgin, zoonoz karakterde olan (hayvanlar ve insanlar arasında bulaşabilen) bu hastalıkla mücadelede kene mücadelesinin önemine değindi. Açılış programı ile asıl hedefin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı konusunda farkındalık oluşturmanın bilincinden bahseden Bilgin, kadın yetiştiricilere ilaç dağıttı.

 

YETİŞTİRİCİLERE İLAÇ DAĞITILACAK

 

Proje kapsamında riskli olarak belirlenen 1 belde ve 53 köyde toplam 17 bin 315 büyükbaş hayvana flumetrin etken maddeli ve sırt bölgesinden dökülerek uygulanan ektoparaziter ilaçların yetiştiricilere dağıtımının İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri kontrolünde gerçekleştirileceği belirtilerek, “Uygulanacak projenin amacı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının taşıyıcısı olan kene türünün yaşam döngüsünü kırmak ve hastalığın insana bulaşmasını engellemektir. Hayvancılık ve tarım sektöründe çalışan yetiştiricilerimiz ve çalışanlarımızın kene ısırması olması durumunda en yakın sağlık kuruluşlarına müracaat etmeleri gerekmektedir” denildi.

 

Haber / Buse SERİN