İki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi ile Nişantaşı Üniversitesi arasında eğitim-öğretim, araştırma, sosyal ve kültürel ve sportif faaliyetlerde iş birliğini güçlendirmek amacıyla protokol imzalandı. Protokol Trakya

GÜNDEM 3.06.2021 14:19:00 0
İki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Nişantaşı Üniversitesi Senato Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş ile Yönetim ve Organizasyon Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Alican Umut ile Nişantaşı Üniversitesi’nde bir araya gelerek iş birliği protokolü ile gerçekleştirilmesi beklenen konulara dair görüşmelerde bulundu.Protokol ile ortak araştırma projeleri ve yayınlar, akademik ve bilimsel faaliyetler, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirilmesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlıkları altındaki öğrenci kulüplerinin iş birliği ve öğrenci, akademik ve idari personelin her iki üniversitenin sosyal ve sportif alanlarından faydalanmasının söz konusu olacağı belirtildi.

 

STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİPTİR

 

Üniversitelerin, bilgiyi üreten ve bu bilgiyle donanan nitelikli insan yetiştiren eğitim kurumları olduğunu kaydeden Trakya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bilim ve teknolojide yaşanan hızlı gelişmeler ve yenilikler ışığında eğitim sistemine, sosyal hayata ve mesleki yaşama getireceği değişime hazırlıklı olmak ve hatta bu değişime yön vermek üniversitelerin başlıca görevlerindendir. Bugünden geleceğe bakan ‘geleceğe köprü’ olmayı ilke edinmiş Trakya Üniversitesi de süratle ilerleyen bilimsel ve teknolojik değişimde stratejik bir öneme sahiptir. Eğitim-öğretim deneyiminde yenilikçi yaklaşımları, araştırma-geliştirmeyi, yerel değerleri önemseyen ve destekleyen iki üniversitenin iş birliğinin akademik, bilimsel ve kültürel faaliyetleriyle daha iyi bir geleceğin kurulmasında katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

 

İŞBİRLİKLERİ GİDEREK GELİŞİYOR

 

Güçlü imkanlara ve dinamik kadrolara sahip üniversiteler arasında gerçekleştirilen iş birliklerinin giderek geliştiğini vurgulayan Öğr. Gör Burak İşçimen de “Üniversitelerimiz arasındaki iş birlikleri gerek akademik ve idari personelimiz gerekse öğrencilerimiz açısından getireceği yeni fırsatlar ve yenilikler açısından önemli olduğuna inanıyorum. Nişantaşı Üniversitesi ile hayata geçirdiğimiz bu yeni iş birliği ile beklenti ve hedeflerimiz doğrultusunda ülkemize ve üniversitemize en verimli, en yetkin ve doğru şekilde fayda sağlamak için çabalayacağız” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ